Apă și canalizare pentru Valea Cenchii până la sfârșitul anului 2023. Garanție – 100 de ani!

img 20210719 wa0001

Valea Cenchii va avea apă și canalizare! Reuniți într-o ședință comună, reprezentanții Aquacaraș, reprezentanții Primăriei Caransebeș și administratorii asociațiilor de proprietari au încercat să ajungă la un numitor comun privind probleme existente la rețeaua de apă. Cu acest prilej, directorul Gheorghe Filipescu a anunțat proiectul de anvergură. 

În sedința de la Caransebeș, directorul Aquacaraș, Gheorghe Filipescu, a dat asigurări că până în decembrie 2023 cartierul Valea Cenchii va avea apă și canalizare: „Proiectul pe care îl demarăm acum este de 186 de milioane de lei. Vorbim de un proiect de refacere totală a infrastructurii cu termen de finalizare 31 decembrie 2023. Acesta va rezolva toate problemele existente la această oră în municipiul Caransebeș, inclusiv introducerea unei rețele noi de apă și canal în Valea Cenchii. Noi, ca societate de distribuție, nu suntem la prima încercare de a face acest lucru, doar că aceste investiții vin din fonduri europene, iar acolo lucrurile nu se mișcă atât de rapid pe cât ne-am dori. Doar ca să reușim să scriem acest proiect a necesitat cam 6 luni de dezbateri și zeci de drumuri de București”, a declarat Gheorghe Filipescu directorul Aquacaraș.

Potrivit acestuia, în luna august va urma o serie de licitații pentru adjudecarea lucrărilor de la Caransebeș, iar după finalizarea procedurilor se va lucra la foc continuu pentru modernizarea infrastructurii. „Vă mai spun un lucru, care sigur o să bucure cetățenii municipiului Caransebeș: prin acest proiect vom băga țeavă de cea mai bună calitate, țeavă ceramică, cu o garanție dată de producător de 100 de ani”, a completat directorul Filipescu.