Apă și canalizare în satele aparținătoare! Primăria orașului Făget investește în zonele periferice

Administrația locală a orașului Făget a reușit, la sfârșitul anului trecut, să mai atragă un proiect amplu prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, care vizează introducerea rețelelor de apă și canalizare în satul aparținător Begheiu Mic. Valoarea acestuia este de 6,5 milioane de lei și se alătură celorlalte 11 atrase prin acest program în 2017 și 2018.

„Este de fapt un proiect PNDL 2 plus, pentru că la nivel de țară au fost circa 100 de localități care nu au reușit să se descurce cu investițiile de acest fel, astfel că banii au fost redirecționați către primăriile care aveau documentațiile pregătite și depuse pe masa guvernanților. Am ajuns să avem 12 proiecte atrase prin PNDL, iar la nivel de orașe din județul Timiș, exceptând municipiul Timișoara, suntem pe primul loc atât ca număr de proiecte, cât și ca valoare a acestora. Pentru Begheiu Mic urmează faza de organizare a licitației în prima jumătate a acestui an, perioada legată de eventualele contestații și abia după aceea vom putea începe lucrările efective”, a declarat Marcel Avram, primarul Făgetului.

Dacă investiția la Begheiu Mic mai are de așteptat, o alta asemănătoare poate începe imediat ce vremea o va permite. Este vorba de introducerea rețelelor de apă și canalizare la Bătești, unde a fost finalizată procedura de licitație și s-a trecut și de faza de contestație. Valoarea investiției se ridică la 10 milioane de lei și va fi realizată tot prin PNDL 2. Pe lista de lucru a edililor mai există și alte proiecte începute în 2018, care vor continua în acest an, cum ar fi capela din cimitirul ortodox, aflat în partea românească a orașului și cele trei sensuri giratorii în Făget.

„Mai avem încă un proiect depus pe PNDL, pentru asfaltarea drumului dintre Făget și Bunea Mare. Dacă până în august nu va fi aprobat, vom încerca să reabilităm din fonduri proprii porțiunea dintre Bichigi și Povergina, care arată destul de rău”, a mai spus primarul Făgetului.

Printre proiectele noi, aflate pe lista de investiții, se numără reabilitarea căminelor culturale din Bătești și Jupânești, continuarea lucrărilor de pavare a străzilor din Făget, reabilitarea mai multor parcuri și construcția altor locuri de joacă pentru copii.