Apă mai limpede! Sistemul de filtrare principal de la Uzina de apă 2 a Lugojului, curăţat şi dezinfectat

O amplă acţiune de curăţare a bazinelor şi a instalaţiilor ce compun sistemul de filtrare şi clorinare de la cea mai mare uzină de apă a Lugojului este în desfăşurare în această perioadă. În cadrul lucrărilor este prevăzută şi înlocuirea stratului de nisip static, folosit la faza de filtrare şi reţinere a impurităţilor şi a suspensiilor ce se găsesc în apa pompată din iazul de captare.

„La Uzina nr. 2 se execută lucrări de curăţare şi spălare generală a filtrelor şi bazinelor de stocare a apei livrată în sistemul de alimentare al municipiului. Întregul sistem, precum şi bazinele şi instalaţiile şi componentele folosite la filtrarea apei, înainte de a fi pompată spre oraş, vor fi igienizate şi dezinfectate. Pe timpul curăţării presiunea apei în sistem nu va fi afectată. Operaţiunea, cea mai importantă din cadrul lucrărilor periodice de întreţinere, se impune pentru a menţine parametrii de potabilitate în limitele prevăzute de normativele în vigoare.”, a transmis Meridian 22.

Uzina de apă principală a Lugojului, situată pe malul drept al Timişului, în aval de podul de cale ferată, asigură două treimi din necesarul de apă municipiului şi împreună cu Uzina nr. 1, situată pe drumul Tapiei, poate stoca o rezervă de apă pentru o perioadă de 10 ore. După finalizarea lucrărilor la Uzina 2, lucrătorii Meridian 22 vor începe curăţarea şi deznisiparea tuturor forajelor de adâncime de la Uzinele 1 şi 3.