Apă GRATIS pentru cetățenii din Valea Cenchii, dar atât!

Solicitările locuitorilor din zona Valea Cenchii din municipiul Caransebeș nu vor mai putea fi onorate de către Primărie. Felix Borcean spune că nu există bani pentru altă investiție la forajul de apă existent și le transmite cetățenilor să aibă răbdare.

Primarul municipiului Caransebeș Felix Borcean precizează că în cartierul Valea Cenchii s-au făcut investiții pentru ca oamenii să aibă apă potabilă la robinete, pentru care nu achită niciun ban, până când etapa privind introducerea și modernizarea rețelei de apă va ajunge și acest cartier, însă nu ține de Primărie realizarea acestei investiții, fiind un proiect din fonduri europene implementat de Aquacaraș Caraș-Severin.

Apă am făcut, cu apa e o altă discuție. Acum datorită extinderii cartierului au cerut suplimentarea cu încă un bazin la acea construcție, pe care am făcut-o, forajul de mare adâncime. Încă un bazin este o lucrare costisitoare dar și cetățenii trebuie să înțeleagă că ei beneficiază gratuit de apă în Valea Cenchii. Este singurul cartier din oraș, trebuie spus acest lucru, singurul cartier din oraș care are o apă de origine foarte bună, acum că își mai alterează calitatea de-a lungul conductelor este o altă discuție dar la plecare apa este foarte bună și gratis și ar trebui să înțeleagă și ei că nu este nici pentru stropitul în grădină, nici pentru piscină sau alte activități, nu neapărat necesare. Noi nu putem să tot investim acolo în Valea Cenchii în problema asta a apei, pentru că sunt și multe alte probleme în oraș și nu mă pot focaliza doar pe o zonă sau alta, asta le transmit, un pic de răbdare, înțelegere unii față de ceilalți, acolo între ei ca cetățeni. Au sursă de apă, au și fântână pentru apă potabilă, una dintre cele mai bune ape potabile, inclusiv eu beau apă potabilă de acolo și să își drămuiască resursa aia care e o resursă valoroasă și gratis, asta trebuie să înțeleagă până la implementarea proiectului de introducere a rețelei noi.”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

leader board 728 x 90 px