Apa curge la robinete la Măureni

Reţeaua de alimentare cu apă a fost inaugurată cu mare fast în comună, la finele săptămânii trecute. De noul sistem beneficiază cei 2.500 de locuitori, care au fost aduși acum în civilizație.

Ceremonia organizată cu acest prilej a avut loc la staţia de pompare, care aduce apa de la peste 150 de metri adâncime şi care se află în apropierea satului aparţinător Şoşdea. Proiectul oferă de acum un confort major locuitorilor din cele două localităţi aparţinătoare: Măureni şi Şoşdea.

,,Au fost ceva întârzieri şi banii au intrat cu greutate, dar, iată că în 2014, în cea de-a cincea lună a sa, cu ajutorul Guvernului Ponta, proiectul devine realizare, iar planurile autorităţilor locale vor putea fi redirecţionate spre un alt obiectiv”, a declarat deputatul Ioan Benga. De altfel, parlamentarul a fost răsplătit și cu titlul de cetățean de onoare al comunei. De la eveniment nu a lipsit prefectul județului, Silviu Hurduzeu, vicepreședintele PSD, Ion Mocioalcă, și el răsplătit cu titlul de cetățean de onoare în urmă cu mai multă vreme, sau prim-vicepreședintele PSD Caraș-Severin, Mihai Stepanescu.

Odată rezolvată problema alimentării cu apă, edilul-șef al comunei Măureni, Traian Pușcaș, are în plan implementarea mai multor proiecte, printre care și: canalizarea, modernizarea DC 83 A Șoșdea – Tormac, înființarea unui centru de recreere pentru persoanele vârstnice și cele cu handicap, obiectiv ce se dorește a fi amenajat în spațiul Căminului Cultural Măureni.

Reabilitarea și extinderea Căminului Cultural din Șoșdea, dar și asfaltarea drumurilor și a aleilor pietonale din comună sunt, de asemenea, pe lista edilului-șef. ,,Voi sprijini toate proiectele administrației publice locale și sper ca pe viitor oamenii să nu regrete că mi-au acordat acest titlu, atât de important pentru mine”, a spus deputatul PSD Ioan Benga.