Anul viitor încep lucrările la Pasajul Solventul. Primarul Robu explică de ce nu s-a putut lucra în zonă

În sfârșit, de anul viitor vor începe lucrările al Pasajul Solventul, astfel încât în partea de vest a Timișoarei să se poată circula fără ca șoferii să mai fie nevoiți să ocolească prin centrul orașului. Primarul Nicolae Robu spune că la finalul lunii se vor semna actele de cedare a terenului necesar pentru lucrări. 

După ce Primăria va intra în proprietatea terenului, fără a da vreun teren la schimb, acolo se va construi un pasaj de trecere sub nivelul căii ferate, pe sub cele nouă linii ce pornesc din Gara de Nord. Concret, se vor urma pașii: studiu de fezabilitate, proiectul tehnic și apoi licitația. „De marți într-o săptămână, 27 noiembrie, vom avea o vizită a împuterniciților proprietarilor domeniului Solventul, pentru a semna documentele finale privind cedarea acelei porțiuni de teren de care avem nevoie pentru a realiza Pasajul Solventul”, a declarat Nicolae Robu. Toată zona va fi una cu trotuare și piste de biciclete.

Primarul spune că ar fi început cu Pasajul Solventul înainte să închidă Pasajul Jiul și Pasajul Popa Șapcă, lărgite și modernizate, dar nu s-a putut, din cauza că autoritățile nu puteau intra în posesia terenului. Rațiunea era legată de un sechestru mai vechi pe clădiri inexistente, sechestru ce viza și terenul în cauză. „Nu am putut avansa cu acest proiect pentru că nu aveam proprietate asupra terenului. Altminteri, ar fi fost primul pasaj pe care l-am fi făcut. Din păcate, așa e în România. Acolo figurau niște clădiri pe care era pus sechestru de către statul român. Deși clădirile nu existau, nu s-a putut ridica sechestru până nu s-au plătit niște datorii pe care societatea respectivă le avea față de statul român”, a mai spus Robu.