Anul școlar nu va îngheța! Universitatea de Medicină din Timișoara s-a adaptat situației!

Universitatea de Medicină din Timișoara a adoptat o serie de măsuri pentru evitarea înghețării anului universitar. Setul de acțiuni a fost propus de Asociația Universităților de Medicină și Farmacie din România, la cererea statului român, transmit reprezentanții instituției.

Examenele practice, cele teoretice și colocviile aferente semestrului al II-lea vor fi susținute de la distanță, prin intermediul instrumentelor online, iar calendarul sesiunii de examinare a fost amânat astfel încât metodologia și organizarea examenelor să poată fi adaptate. Studenții vor realiza o serie de simulări pentru a se putea familiariza cu platforma și cu noua metodă de examinare.

„Astfel, sesiunea de examinare teoretică se va desfăşura între 15 iunie şi 12 iulie 2020. Examenul practic, în situaţia în care se va susţine ca examen distinct, va putea fi susţinut în perioada 1 – 14 iunie 2020. Va exista posibilitatea încorporării examenului practic în proba teoretică, susţinerea fiind simultană cu aceasta în perioada 15 iunie – 12 iulie 2020, în conformitate cu procedura specială ce va fi elaborată în acest sens şi publicată după aprobarea de către Senatul Universitar, pe site-ul instituţiei”, transmit reprezentanții UMFT.

Examenul şi susţinerea licenţei au fost amânate pentru luna septembrie, la toate universităţile de medicină şi farmacie din România. Atât examinarea cât şi susţinerea lucrării se vor desfăşura în funcţie de situaţia epidemiologică şi reglementările de la acea dată, fie în format clasic, fie la distanţă, prin intermediul instrumentelor on-line.

„Amânarea licenţei pentru luna septembrie la toate universităţile de medicină şi farmacie din România s-a impus din cauza imposibilităţii sosirii la timp şi în condiţii de siguranţă a studenţilor aflaţi în aceste momente în străinătate. În acelaşi timp, din cauza sistării activităţii didactice la nivelul spitalelor, o mare parte din studenţi nu au putut întocmi baza de date necesară realizării părţii speciale a lucrării. Suplimentar, în sprijinul finalizării lucrării de licenţă, s-a decis prelungirea termenului depunerii până la data de 15 iulie 2020 precum şi posibilitatea elaborării părţii speciale a lucrării sub formă de review, meta analiză, analiză comparativă sau analiză critică a datelor din literatură, fără a exista limitarea calificativului pentru aceste tipuri de lucrări”, mai spun reprezentanții instituției de învățământ superior.

De asemenea, conducerea executivă a universităţii va propune Senatului Universitar, cu caracter excepţional pentru anul universitar 2019-2020, promovabilitatea în anul următor de studiu cu maximum 15 credite restante, inclusiv pentru trecerea din anul trei în anul patru.

Examenul de admitere în ciclul universitar de licenţă se va desfăşura în mod clasic, simultan la toate universităţile de medicină şi farmacie din România în data de 26 iulie 2020, cu respectarea strictă a măsurilor de distanţare fizică şi de protecţie a candidaţilor, cu suplimentarea spaţiilor de desfăşurare a concursului.