Antreprenorilor li s-a refuzat în mod abuziv restituirea de TVA în timpul guvernării PSD!

Deputatul PNL de Caraș-Severin, Valeria Schelean-Șomfelean, a dezvăluit cum foarte multe firme au ajuns în pragul colapsului în timpul guvernării social-democrate, ca urmare a unor măsuri abuzive ale ANAF.

Parlamentarul cărășean a vorbit mai întâi despre gaura pe care ministrul Finanțelor a găsit-o în buget și despre rectificarea bugetară absolut necesară pentru ca unitățile administrativ teritoriale să poată încheia anul fără datorii. „PSD a construit un buget pe o supraestimare a veniturilor, o supraestimare cu aproape 18 miliarde a veniturilor. Potrivit analizei prezentate de domnul ministru Câțu lipsesc, practic, din această estimare aproape 10 miliarde din venituri fiscale și 8 miliarde din venituri din fonduri europene. Deci, practic, acest buget a fost construit pe niște previziuni proaste, care nu s-a întâmlpat să coincidă cu realitatea și cu gradul de colectare la bugetul de stat. Rectificarea bugetară a fost necesară pentru că administrațiile locale riscă să nu-și poată plăti angajamentele pe care le au, a fost necesară această rectificare pentru că nu există acei bani care s-au previzionat pentru anul în curs”, a explicat Valeria Schelean-Șomfelean.

Consecințele măsurilor luate în timpul guvernării PSD sunt mult mai serios resimțite de mediul de afaceri, atrage atenția parlamentarul PNL. „În chestiunea returnării de TVA, cunosc cazuri de persoane juridice, de antreprenori, cărora li se refuză în mod abuziv restituirea de TVA. Ajung oamenii în instanță să-și caute dreptatea pentru că altă soluție nu există. Nu se poate să blochezi activitatea unui antreprenor doar pentru că ai nevoie să te menții în deficit și blochezi printr-o decizie ANAF toate rambursările de TVA. Nu toată lumea face fraude! Dacă au fost cauze punctuale, acelea trebuiau analizate, dar nu poți bloca activitatea unui antreprenor refuzând în mod nejustificat plata sumelor la care este îndreptățit. Din păcate, s-a întâmplat sub guvernarea PSD”, a mai afirmat deputatul Valeria Schelean-Șomfelean.