Antreprenor, caut finanțare! Creditele punte, acordate de bănci, garantate de FNGCIMM!

Ești antreprenor, dorești să îți implementezi planul de afaceri și cauți finanțare? FNGCIMM va garanta creditele punte acordate de CEC Bank și Banca Transilvania beneficiarilor programului Start-up Nation.

Antreprenorii care accesează Programul Guvernamental Start Up Nation și au nevoie de o finanțare prin CEC Bank sau Banca Transilvania vor putea beneficia și de garanția Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Creditul Punte este o facilitate de tip revolving: orice sumă rambursată reprezintă, în acest caz, încasare ajutor nerambursabil și poate fi reutilizată în perioada de valabilitate a facilității, prin efectuarea unei noi trageri.

Maximum 160.000 de lei este valoarea unei garanţii individuale, aferentă unei finanțări de 200.000 lei. În acest caz, procentul de garantare este de maximum 80% din valoarea creditului aprobat de bancă.

Prin semnarea convențiilor de lucru cu cele două bănci, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri susține beneficiarii Programului. Start-up-urile declarate eligibile pot accesa finanțarea necesară de la bănci printr-o procedură simplificată și optimizată.

Garanțiile aferente finanțărilor acordate beneficiarilor Programului Start-up Nation pot fi acordate în termen de două zile lucrătoare de la data transmiterii solicitărilor de garantare însoțite de documentația corectă și completă, în limita unor plafoane de garantare stipulate în Convențiile încheiate cu băncile și în termenii respectivelor convenții, după aprobarea finanțărilor.

„Continuăm derularea Programului Start-Up Nation cu ediția din acest an cu procese interne optimizate pe baza experienței de anul trecut. Garanțiile pentru creditele de prefinanțare acordate de băncile partenere completează portofoliul destinat dezvoltării pe criterii sustenabile: îi sprijinim pe tinerii români aflați în procesul de educare, le oferim ocazia de a-și achiziționa o mașină sau o locuință în condiții avantajoase, și îi susținem în demersul de a deveni antreprenori. La nivelul FNGCIMM am creat echipe operaționale dedicate, specializate, care vor gestiona cu profesionalism solicitările de garantare. Suntem pregătiți să cooperăm cu partenerii noștri bancari în beneficiul tuturor antreprenorilor români care doresc să demareze o afacere”, a declarat Gheorghe LĂPĂDAT, Director General al FNGCIMM.

Peste 5.000 de antreprenori din întreaga țara au fost susținuți de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijloci prin Programul Start Up Nation 2017. Volumul garanțiilor acordate depășește 780 de milioane de lei. Instituția a contribuit și la crearea a 12.500 de noi locuri de muncă, din care aproape 10.000 au fost ocupate de persoane din rândul șomerilor, absolvenților sau persoanelor defavorizate.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.