Antrenorul care a descoperit şi format doi căpitani ai naţionalelor de fotbal ale României a murit!

Ion Copocean a pierdut lupta cu boala şi s-a stins ieri, la vârsta de numai 67 de ani.

Chinuit de boală în ultimii ani, antrenorul care a format generaţii întregi de fotbalişti la Clubul Sportiv Şcolar Reşiţa şi nu numai a decedat vineri dimineaţă. Ion Copocean a descoperit şi crescut mai mulţi fotbalişti importanţi. În primul rând trebuie amintit Cristi Chivu, ajuns căpitan al naţionalei României şi jucător de bază la cluburi dintre cele mai mari din lume. Un alt fotbalist căruia antrenorul reşiţean i-a îndrumat paşii spre succes este Robert Lupu, plecat de la CSŞ Reşiţa şi ajuns să poarte banderola de căpitan al naţionalei României de futsal. Acestora li se adaugă o mulţime de alţi jucători care evoluează în campionatele interne.

Înmormântarea va avea loc duminică, de la ora 14, la Cimitirul Nr. 8 din Govândari.

Comments

 1. Petru Fuchs says:

  Antrenorul Ion Copaceanu a fost in anii 60 si un valoros jucator al rossonerilor de la CSM Resita, nelipsind aproape niciodata dintre titulari. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 2. Frant Cristian Florin says:

  Pai Copăcean sau Copaceanu?

 3. Petru Fuchs says:

  Numele de familie al celui plecat dintre noi este COPOCEAN!! Dar ce importanta mai are cum se scrie corect numele lui daca el nu mai este printre cei vii?

 4. Felicia Patrascu says:

  Frant Cristian Florin,Copocean e unul,Copaceanu e altul,mai esti si jurnalist.Lasa-te de meserie,treci inapoi la popii tai si lase-ne ca si-asa scrii numai prostii,jurnalist facut cu arcanul,date’n spume…

 5. Marca Alexandru says:

  Alexandru Marca

  Un om deosebit, de inalta cultura(fotbalistica), cu o mare placere de viata, inegalabil dupa cum rezulta din biografia sa.
  DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE

 6. Stiri Din Banat says:

  Esti mai proasta decat prevede Legea, Dani a scris Copăcean iar dl Fuchs Copoceanu. Tie ti-ar trebui permis ca sa poti iesi pe strada. Intrebarea venea sa ceara clarificari, pe care dl Fuchs le-a si adus. Poate le-ai fi vazut si tu daca nu erai asa „drogata“

 7. Petru Fuchs says:

  Niciodata nu am scris COPOCEANU!! Nea Ion a fost cunoscut ca fotbalist si antrenor sub numele de COPĂCEANU asa cum a fost botezat in toate publicatiile care l-au citat! Chiar si POTOCIANU este cunoscut sub numele de POTOCEANU….Am scris COPĂCEANU, numele lui de fotbalist iar la intrebarea ta am raspuns cu numele lui din buletin, nume preluat si de Lavinius si Cristian fii lui. In privinta lui Dani iar faci o eroare necitind cu atentie intregul articol, Dani scriind si el COPOCEAN dupa ce la inceputul articolului a scris COPĂCEAN…Ar fi cazul sa-ti mai cizelezi vocabularul in relatiile cu femeile!

 8. Felicia Patrascu says:

  Ce vocabular are popa-poponarul-Frant !