Antonică Moț poate demara procedurile legale pentru aplanarea conflictului de la Prigor. Soluția: repoziționarea cadastrală

Situația proprietarilor de terenuri forestiere din Prigor ar putea fi rezolvată tot cu ajutorul Primăriei și Consiliului Local. După ce reprezentanți ai autorităților județene și specialiști în domeniul cadastral au analizat cererile oamenilor s-a ajuns la concluzia că se poate aproba în Consiliul Local o cadastrare suplimentară, iar acolo unde actele dovedesc că se suprapun terenurile se poate rezolva pe cale administrativă.

La propunerea unui consilier local, proprietarii sunt invitați la Primărie cu copii după toate documentele care dovedesc spusele lor și analiza va fi realizată de către o firmă specializată, care va decide ce este necesar. Primarul Moț Antonică a declarat că fiecare caz va fi luat în parte și se va acorda atenția cuvenită:

„Eu niciodată nu am făcut ceva în afara legii. Vă rog să mă înțelegeți! Începem cu cazul domnului Petru Miclău și continuăm cu fiecare caz în parte. Dacă domnul de la Cadastru spune că este legal o să facem toate demersurile să rezolvăm situația pentru că și eu locuiesc în această comună”, a spus primarul Antonică Moț.

Toate acestea au fost afirmate după ce la punctul Diverse al Ședinței de Consiliu Local unul dintre proprietari Dănuț Turcin a pus la dispoziția celor prezenți toate documentele înscrise în Cartea Funciară care atestă titlul de proprietar al unui teren împădurit pentru care a plătit impozite la Primărie inclusiv în 2019, fără să știe că a fost deposedat de 1 ha de teren. Acest lucru l-a aflat în urmă cu două săptămâni când a fost contactat de vecin să recunoască limitele terenului pentru întocmirea documentației cadastrale a vecinului, în aceeași situație ca și Turcin. După ce Turcin s-a „răcorit”, la microfon spunându-și oful au sărit și oamenii din sală care au aceeași problemă spunând că nu îi interesează a cui este vina acestei nedreptăți, ci doar care este soluția rezolvării, care a venit de la reprezentantul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Caraș-Severin, Dorin Vid.

„Pasul cel mai important, ca să aplanați conflictele trebuie să faceți repoziționarea pe teren. Toate deciziile administrative le luați dumneavoastră ca instituție. Domnul Miclău este un caz, dar trebuie toate cazurile lămurite pentru că unii au venit au sesizat, dar alții poate nu știu nu au sesizat. Trebuie să completați situația cadastrală, să cooptați o firmă specializată pentru a efectua lucrarea. Vina nu este a oamenilor este a comisiei locale, pentru poziționarea corectă trebuie făcut studiu de caz pe fiecare reclamant în parte și este problema Primăriei. V-am propus pentru o rezolvare financiară minimă din partea oamenilor să cadastrați acele zone, pentru că atunci lămuriți lucrurile în totalitate, există bani pe care-i dă Guvernul pentru cadastrate, chemată toată lumea și o firmă de specialitate. Altfel, dacă stați după oameni și posibilitățile lor financiare pentru a-și întocmi documentațiile nu faceți altceva decât să întârziați”, a declarat Dorin Vid, reprezentantul OCPI Caraș-Severin.

La întâlnirea de la Prigor a fost prezent vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Popovici, care nu a dorit să facă declarații spunând că ședința este publică și a participat în calitate de simplu cetățean. Cu toate astea, după cele observate în orele de dezbatere din cadrul Ședinței de Consiliu Local și ce a urmat la Diverse în care oamenii și-au expus punctul de vedere a observat că nu se lucrează ca o echipă în Primăria Prigor, însă pentru rezolvarea situației oamenilor este nevoie de o echipă în rândul executivului Primăriei, iar din punctul său de vedere va vechea ca legea să fie respectată la Prigor.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/