Anticorupția a fost cu ochii pe profesorii de la Universitate încă din 2012! Și stau și astăzi!

La ofițerii Direcției Generale Anticorupție au ajuns informații despre sistemul infracțional de la Universitatea din Reșița încă de acum cinci ani! S-au aflat atunci date potrivit cărora există cadre didactice care ar vinde studenților lucrări de licență sau disertație, informații întărite și de perchezițiile efectuate în acel an la profesorii Minda și Andrițoi!

Procurorii s-au sesizat din oficiu „deoarece existau indicii că numita Andrea Amalia Minda, cadru didactic al Universității «Eftimie Murgu» din Reșița, a elaborat și pus la dispoziția studenților M. Tiberiu Traian, C. Marius Ionel și B. Mihai în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200 și 400 de euro, lucrări de licență sau disertație susținute în sesiunea iulie 2012”. Asta au notat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, dar și ofițerii DGA.

Andrea Minda nu era singura intrată în atenția ofițerilor anticorupție. Suspiciuni existau și față de profesorul Eugen Răduca, față de decanul Claudia Andrițoi sau directorul IDD, Constantin Marta. Toți aceștia sunt obiectul unui dosar disjuns din cel al profesoarei Minda. Eugen Răduca a confirmat faptul că ar fi stat de vorbă cu procurorii în legătură cu aceste aspecte, dar spune că totul s-a finalizat cu neînceperea urmăririi penale.

Ofițerii DGA și procurorii au avut la dispoziție inclusiv filmări din cabinetele profesorilor, probe cât se poate de concludente pentru oricine dorește să facă lumină. Iar unul dintre martorii de la dosar, un student, le-a declarat procurorilor că „și alți colegi ofereau sume de bani pentru a fi promovați la examene”. N-a indicat vreo persoană anume doar pentru că frecventa foarte rar cursurile!

Reîncadrarea profesoarei șpăgare Andrea Minda la Universitatea „Eftimie Murgu” după ce a fost condamnată pentru corupție a oripilat opinia publică și a fost percepută ca o mare nedreptate morală. Decizia instanței are însă la bază lipsa de reacție a conducerilor UEM din ultimii ani, care ar fi refuzat să aplice prevederile legale atunci când s-ar fi impus. Și, astfel, au favorizat reîntoarcerea unui cadru didactic corupt la catedră. Mai trebuie amintit însă ceva, poate și mai important. Inițial, Andrea Minda a fost scoasă de sub urmărirea penală de către un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Rămâi pe Express de Banat! Urmează dezvăluiri incendiare despre practicile profesorilor de la Universitatea „Eftimie Murgu”!