Anina intră în rând cu lumea. În 2015, va avea primul supermarket!

po 1000x100px (3)

Orașul din munți nu este unul extrem de atractiv pentru investitori, atât din cauza vremii capricioase, cât și a amplasamentului.

La cel mai recent plen, aleșii locali au aprobat o investiție privată la parterul Centrului de Afaceri din oraș, unde se va deschide primul supermarket din Anina. Investiția este o premieră pentru locuitori și se ocupă circa 450 de metri pătrați. Aleșii au aprobat închirierea spațiului, astfel că amenajările vor începe în perioada imediat următoare.

Cu excepția supermarketului însă, prea multe solicitări din partea firmelor care să dezvolte afaceri și locuri de muncă în zonă nu sunt. Așa că rolul acesta îi revine administrației publice locale, al cărei buget este în 2015 de puțin peste 12 milioane de lei.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Planurile pentru acest an constau în construirea unui centru de informare turistică, iar prioritară este asfaltarea mai multor străzi. „În atenția noastră sunt străzile Lupilor, Vulturilor și Colonia I și tocmai pentru a putea demara rapid această lucrare de asfaltare trebuia să facem rapid acel împrumut de 1,5 miliarde de lei vechi pentru a face racordările la canalizare. Pe aceste străzi există coloană de canalizare, dar cetățenii nu au fost racordați. Prin urmare, aceste racorduri trebuie să le facem noi prin proiect. Proiectul pentru zona de care vorbim a fost realizat prin fonduri guvernamentale. Venim acum cu acest proiect de racordare pentru ca ulterior să asfaltăm”, a declarat primarul Gheorghe Românu pentru www.expressdebanat.ro.

În paralel cu lucrările planificate de administrația locală, Consiliul Județean prin operatorul județean Aquacaraș derulează lucrări ample pentru oraș de introducere sau extindere a alimentării cu apă, dar și de construire a unei stații de epurare.

banner 970 x 250