Anina dă startul unei noi campanii de sterilizare a patrupedelor

Primăria Anina, împreună cu Asociația Standpunkt e. V., demarează o nouă campanie de sterilizare a câinilor și a pisicilor, întregul demers având ca scop stoparea înmulțirii necontrolate a animalelor, urmată de abandonul acestora.

Luna viitoare, în perioada 2-5 iulie, cetățenii orașului condus de Gheorghe Românu sunt rugați să participe activ la campania de sterilizare a patrupedelor, o acțiune care va avea loc la Padoc Crivina (fosta stație de distribuție a gazelor).

Sterilizarea/castrarea se va face doar pe bază de programare, stăpânii animalelor putând obține mai multe informații la următoarele numere de telefon: 0757 849291 (Asociația Standpunkt); 0255 240115 (Primăria Anina).

În atenția celor care încă au reticențe vizavi de acest demers, iată câteva motive pentru care sterilizarea câinilor și a pisicilor reprezintă o necesitate:

– sterilizarea animalelor este obligatorie prin legislație: 254/2014. Nesterilizarea câinilor de rasă comună (care nu au atestat de pedigree) cu stăpâni este sancționată cu amendă;

– stoparea înmulțirii necontrolate. O femelă poate naște 5-10 câini/pisici de două ori pe an;

– sănătatea animalului de companie. Sterilizarea scade riscul apariției cancerului și a altor tipuri de afecțiuni medicale. Un animal sterilizat poate trăi cu până la cinci ani mai mult;

– evitarea evadărilor din curte în perioada în care animalele intră în călduri;

– stoparea fenomenului animalelor abandonate.

Sursa foto principal: eva.ro.