VIDEO/FOTO: Anina are cetăţeni de onoare italieni. Binefăcătorii de la Brădet au recunoaşterea autorităţilor

Când faci bine din suflet, nu aştepţi nimic în schimb. Poate doar bucuria de a vedea că munca ta, darul pe care îl faci au un ecou în cei care sunt beneficiarii ajutorului tău. La Anina, o asociaţie umanitară, Il Giocattolo, cu membri italieni motivaţi de dorinţa de a face bine, a poposit în cartierul Brădet acum mai bine de cinci ani şi nu a mai plecat.

În semn de recunoaştere oficială a muncii umanitare depuse, coordonatorii Gianluca Farina şi Rosa Rossi au primit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Anina, într-un cadru festiv, la ultima şedinţă a Consiliului Local. Cel care le-a înmânat celor doi italieni distincţia a fost primarul Gheorghe Românu. Modeşti, dar bucuroşi, Gianluca Farina şi Rosa Rossi le-au mulţumit celor prezenţi pentru acest titlu onorific şi au promis că activitatea lor va continua la Anina. Ei vor căuta şi alţi parteneri italieni care să vină în oraşul cărăşean să contribuie la dezvoltarea lui, prin ajutor dat turismului, economiei, dar şi celor nevoiaşi, care altfel nu se pot descurca.

YouTube video

În toţi anii de prezenţă a italienilor la Anina, copiii au fost grupul-ţintă, însă conştienţi că nu poţi ajuta un copil dacă nu îi ajuţi familia, coordonatorii asociaţiei au demarat o serie de activităţi vizibile în comunitate. Au sprijinit renovarea şcolii şi a unui cămin de bătrâni, oferă consiliere celor care o caută, organizează cursuri extra-şcolare pentru copii şi tineri, creează oportunităţi de muncă pentru populaţia locală, selecţionează cu atenţie destinatarii ajutoarelor umanitare, au iniţiat un proiect de dispensar medical şi, nu în ultimul rând, au gândit şi pun în practică un proiect de modificare a imaginii pe care italienii o au asupra românilor. Aşadar, implicarea în dezvoltarea comunităţii din Brădet este majoră, iar recunoştinţa oamenilor de acolo nu este mică.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Pe site-ul asociaţiei Il Giocattolo (Jucăria) poate fi urmărită activitatea celor implicaţi în proiectul umanitar.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157645972980235″]

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/