ANI cere anchetarea Elenei Amzoi! A fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte!

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul Elenei Amzoi cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Agenția Națională de Integritate a anunțat astăzi că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Elena Amzoi a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal. În sesizare se arată că, în perioada în care a fost detașată din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Caraș-Severin pe funcția de director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș – Severin (2 octombrie – 28 noiembrie 2017 și 9 ianuarie – 4 iulie 2018) a participat la realizarea controlului tematic al activității de management general și sectorial la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin și ulterior în calitate de director executiv al Direcției a semnat, la data de 5 martie 2018, raportul privind concluziile și propunerile colectivului mixt pentru analizarea structurii organizatorice a Direcției, în vederea reorganizării, colectiv din care a făcut și ea parte.

„Astfel, persoana evaluată ar fi putut anticipa un interes patrimonial, veniturile din salarii încasate ca director executiv la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin fiind mai mari decât cele încasate din funcția exercitată anterior la Consiliul Județean Caraș-Severin.”, transmit reprezentanții ANI.

Elena Amzoi spune că știe de o sesizare din partea ANI făcută la momentul constatării faptelor, sesizare pe care a contestat-o, însă nu a primit vreo înștiințare legată de informarea de astăzi. „Atunci a fost o contestație, dar altceva nu mai știu. Am avut atunci un punct de vedere: salariul a fost același, nu am plecat cu alt salariu mai mare, am fost director general adjunct (n.r. în cadrul Direcției de Dezvoltare din Consiliul Județean), o funcție chiar mai mare decât cea de director executiv. Nu văd ce câștig a fost din asta. Nu știu ce a apărut acum.”, a declarat Elena Amzoi pentru Express de Banat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/