„Anghel Saligny” continuă investițiile la Băuțar

primaria bautar

Peste 25 de milioane de lei au fost alocați comunei Băuțar, de Ministerul Dezvoltării, pentru modernizarea infrastructurii locale.

25.580.085.71 de lei este valoarea totală alocată, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, unității administrativ-teritoriale de pe Valea Bistrei pentru: extindere rețea menajeră și stație de epurare în satele Băuțar, Bucova si Cornișoru, și pentru modernizarea mai multor străzi.

„Prin această alocare ne putem continua investițiile în comună. Proiectele mari sunt în lucru, iar cu banii primiți prin acest program vom reuși să extindem rețeaua de canalizare în toată comuna și să asfaltăm toate străzile. Cele două proiecte sunt în lucru în momentul de față, pe Programul Național de Dezvoltare Locală 2, iar alocarea primită prin «Anghel Saligny» ne ajută să acoperim întreaga suprafață a comunei, atât la asfalt, cât și la canalizare.”, ne-a declarat primarul comunei Băuțar, Romeo Silviu Răduță.

În ceea ce privește proiectul pentru alimentarea cu apă a comunei, lucrare demarată la nivelul unității administrativ-teritoriale încă de acum patru ani, edilul Romeo Silviu Răduță a precizat pentru expressdebanat.ro că firma care execută lucrarea a primit un ultimatum din partea primăriei, iar dacă nu se va pune pe treabă, contractul încheiat cu aceasta va fi reziliat fără niciun regret.

„Contractul pentru această investiție derulată prin PNDL 1 s-a tot prelungit. În momentul de față le-am mai dat termen încă o lună celor de la FORMIN, executantului, pentru a-și desfășura activitatea după grafice, să respecte dispozițiile noi care s-au dat de șantier, iar dacă nici acum nu vor veni cu forța de muncă care trebuie, noi le-am adusă la cunoștință că vom rezilia contractul cu ei fără probleme, pentru că nu sunt mulțumit de modul cum se desfășoară această lucrare. Proiectul a fost început în 2018 și ar fi trebuit finalizat în 2020. De atunci s-a tot prelungit cu un an, ultima prelungire fiind decembrie 2022, iar ei sunt abia la 50% cu lucrarea.”, a explicat primarul comunei Băuțar.