Primul bulevard din Timișoara pe care au fost montate leduri, pentru un consum redus de energie

iluminat leduri

Calea Torontalului este primul bulevard din Timișoara pe care au fost montate leduri cu scopul reducerii facturilor la curent. De asemenea, de corpuri de iluminat noi vor beneficia și Calea Aradului și Calea Lipovei. „În total, schimbăm 5.500 de corpuri de iluminat pe 90 de străzi și artere”, a afirmat Dominic Fritz.

Dominic Fritz anunță că au fost finalizate lucrările de modernizare a iluminatului public pe Calea Torontalului. În total, au fost montate 145 de leduri, cu consum redus de energie și un punct de control de la distanță a lămpilor. Astfel de lucrări se realizează și pe Calea Aradului și pe Calea Lipovei, dar încă nu sunt finalizate.

În total, schimbăm 5.500 de corpuri de iluminat pe 90 de străzi și artere – adică o treime din iluminatul public stradal din Timișoara va fi cu consum redus de energie. Creștem siguranța în trafic, reducem costurile pentru electricitate și emisiile de CO2 generate”, a afirmat primarul Timișoarei.

Edilul-șef spune că Primăria Timișoara nu are de gând să oprească sau să reducă iluminatul public pentru a plăti facturi mai mici la curent.

celtic transilvania 1000x100px

Știu că sunt orașe care au anunțat oprirea sau reducerea iluminatului public în anumite zone și intervale orare. La Timișoara nu aceasta este soluția să reducem factura de curent. Soluția este modernizarea iluminatului public. Nu facem rabat la siguranța timișorenilor care se deplasează seara și noaptea, fie că sunt pietoni, bicicliști sau conducători auto. Să asigurăm un iluminat public modern și care ajunge pe toate străzile Timișoarei nu e un motiv de laudă, ci o necesitate. Punem la punct infrastructura de bază a orașului, fie că e vorba de drumuri, lămpi stradale, rețea de termoficare sau de apă și canal. De asemenea, pe străzile pe care nu exista înainte lumină noaptea, introducem iluminat public”, a precizat Dominic Fritz.

Valoarea totală a proiectelor privind modernizarea iluminatului public din Timișoara se ridică la aproximativ 26 de milioane de lei.