Angajatorii cărăşeni nu îşi protejează salariaţii!

Majoritatea angajatorilor din Caraş-Severin nu respectă legea când vine vorba de protejarea propriilor salariaţi. Inspectorii de muncă din judeţ au controlat zeci de instituţii în acest caz.

Nu trece o zi fără ca vreun angajat dintr-o instituţie cărăşeană să nu se plângă de condiţiile oferite la locul de muncă. Fie vara, fie iarna, mereu apare câte ceva. Asta, pentru că majoritatea angajatorilor din judeţ nu respectă prevederile privind măsurile ce trebuie aplicate pentru protecţia propriilor salariaţi, mai ales în zilele cu temperaturi extreme. Angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraş-Severin nu au bătut pasul pe loc, şi au desfăşurat o serie de controale în această privinţă.

De exemplu, ,,În zilele caniculare din perioada 19–21 iunie, 29 iunie-6 iulie, precum şi în intervalul 8–9 august, au fost efectuate o serie de controale în judeţ, pentru a verifica dacă angajatorii respectă prevederile OUG 99/2000. Au fost verificate nu mai puţin de 53 de instituţii, în cadrul cărora îşi desfăşurau activitatea peste 4.900 de persoane”, am fost informaţi de reprezentanţii ITM. Potrivit acestora, unităţile controlate fac parte, printre altele, din domeniile: confecţii, exploatări forestiere, construcţii, panificaţie.

Concluzia este clară: angajatorii nu se deranjează să respecte măsurile întreprinse în lege nici măcar în perioadele cu temperaturi prea ridicate.