Angajaţii pe pile ar putea fi daţi afară

Angajaţii pe pile de la ISU „Semenic” ar putea fi daţi afară Judecătoria Reşiţa a concluzionat, după un an şi jumătate de la trimiterea în judecată a fostului inspector-şef Vasile Tomoiagă şi a altor şapte subalterni ai acestuia, că aproape 50 de candidaţi la examenul de încadrare de subofiţeri din 2007 au promovat datorită unei fraude grosolane.

Potrivit procurorilor DNA, comisia de examinare a modificat notele obţinute la probele fizice de zeci de candidaţi, cu toţii fiind pile ale politicienilor din Caraş-Severin, ale fostului comandant al Centrului Militar Judeţean, Dorin Militaru, şi ale mai multor oameni cu influenţă în judeţ. Mulţi dintre cei care s-au împiedecat pe drum, dar au trecut probele fizice cu note de 9 şi 10, sunt şi astăzi angajaţi ai ISU „Semenic”. Judecătoria Reşiţa a dispus însă anularea documentelor care confirmă frauda şi e foarte posibil ca, în cazul în care şi instanţele superioare păstrează această sentinţă, cei în cauză să rămână fără loc de muncă. În cel mai bun caz, să fie reexaminaţi.

Titus Susan (foto), actualul inspector-şef al ISU, spune că totul depinde de instanţele de judecată. „Referitor la situația colegilor mei aflați în instanța de judecată, nu pot să mă pronunț pentru situația actuală deoarece sunt instituțiile competente care fac acest lucru. Pot să spun că sunt colegi care au experiență în domeniul lor de activitate și există riscul ca experiența pe care o au să fie înlocuită. Sunt și rămân în continuare colegii noștri, sunt ofițerii care și-au dăruit priceperea și devotamentul fața de meseria aleasă, dar numai cei care sunt în drept și în competență stabilesc dacă ei vor rămâne în continuare aici”, a declarat Susan.

Condamnaţi pentru abuz în serviciu

Vinerea trecută, Judecătoria Reşiţa i-a găsit vinovaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor pe Vasile Tomoiagă şi membrii comisiei de examinare şi i-a condamnat la pedepse cu suspendare. Vasile Tomoiagă şi Martin Trandafir vor executa pedeapsele cele mai grele, adică doi ani de închisoare cu suspendare pe durata termenului de încercare de patru ani. Gabriel Ifrim a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de trei ani, iar Mihăiţă Eugen Ştefan, Eugen Marius Afronie, Valeriu Prundeanu, Andi Daniel Plocon şi Cristian Petru Dragu au scăpat mai uşor, cu câte şase luni închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de doi ani şi şase luni. Inculpaţii condamnaţi au declarat deja recurs împotriva sentinţei Judecătoria Reşiţa, astfel că, până la un verdict final, toată lumea îşi poate vedea liniştită de treabă.

 

“Din punctul de vedere al compartimentului nostru juridic, nu se ia în calcul organizarea unui nou concurs. Am informat și structurile superioare și așteaptăm răspuns”, Titus Susan, inspector-şef ISU “Semenic”  

Comments

 1. Adevarul says:

  Dani, sa ne tii la curent cu acest subiect. Suntem interesati sa ne prezentam la concurs. Poate ISU Semenic are nevoie de oameni capabil, care stiu sa tina tulumba, nu de subofiteri care se impiedica pe teren la proba de rezistenta.

 2. SPOWN says:

  Bai, MARCH,
  Dupa ce scrii se pare ca tarie de caracter ai, deci tipologia ta ar corespunde meseriei asteia despre care visezi s-o “mirosi”. Daca judecam, insa, dupa calitatea lui (a caracterului, sa nu uiti) , indivizi ca tine se potrivesc gruparii “KMMERII ROSII” , avand in vedere manifestarea ta de “necrofag'(vezi ca nu e o injuratura, il gasesti in DEX, iar daca nici ce-i ala nu stii, n-am ce-ti face!). Necro…,prietene, tin sa te anunt ca persoanele nominalizate ca fiind favorizate N-AU NICIO LEGATURA cu structurile de interventie! Ca in capul tau e o varza, e limpede: daca se impiedica pe teren, inseamna ca e greu ce fac atunci, daca se impiedica la antrenament, e bine, pentru ca la interventii (unde s-ar putea sa fie nevoiti sa salveze si celenterate de teapa ta ) o vor face perfect, fara sa se impiedice. Si nu in ultimul rand, probele cu…tinutul tulumbei, nu sunt de REZISTENTA, ci de antrenament! Asa ca…desi scarboasa, e buna incercarea.

 3. Tavi says:

  Bai Spown esti prost ? ce ma e ISU matii ??

 4. Adevarul says:

  Dupa ce ca e prost Spown asta, de nici nu vede ca March este luna in care ne aflam, si nu numele sub care este scris comentariul…mai este si unul dintre vinovati, pe semne! In plus, se pare ca stimabile, nici macar nu ai citit cum trebuie comentariul, care se referea la proba de rezistenta de la concursul din 2007. Si, BOULE (vezi ca asta a fost injuratura), unde ai citit tu cum ca proba cu tulumba ar fi de rezistenta? Vezi ca le incurci stimabile VINOVAT! Stai in banca ta si asteapta rezultatul recursului.

 5. colegii ma stiu says:

  cei care au fost ajutati sa intre atunci sunt si acum in sistem iar cei care au intrat pe stiinta si care au fost primii la interventii, si-au riscat viata pentru a ajuta pe cei aflati in dificultate si au reprezentat unitatea la diferite concursuri in tara intorcandu-se cu medalii au fost da-ti afara in urma unui interviu pe care nu au avut voie sa-l conteste si pe care toti cei de acolo stiu cum s-a desfasurat.
  asta este romania. cei care tac, sunt devotati muncii dar nu au spate sunt scosi din sistem si raman pilosii.
  mi scarba de ce se intampla in tara asta.
  un fost angajat isu”semenic”

 6. SPOWN says:

  N-am sa continui cu explicatii pentru tampiti( cu exceptia asteia, bineinteles), dar trebuie sa-i spun lui…Ade…(nu merge, nici acum n-am cum sa-i pomenesc numele atunci cand minte!) ca, daca face un mic efort va realiza rapid de ce am utilizat numele lunii. De asemenea, ala-i un apelativ, nu-i o injuratura, dar, nici asta nu conteaza. Cat despre Tavi, consider ca, doar m-ai intrebat, asa ca: despre chestia cu prostia, habar n-am (daca tu esti sigur ca sunt asa, poate ai dreptate), iar despre in a cui proprietate este ISU, te pot asigura ca pe decla ratria de avere a mamei mele nu figureaza.

 7. …parca justitia a inceput sa functioneze…
  Vasile Tomoiagă, fostul inspector-şef este la pensie . Cu ce il poate afecta 2 ani cu suspendare si inca 4 de proba? Daca se face recurs mai mult ca sigur ca toate pedepsele scad, asta este obiceiul in justitie
  ….ce se va alege acum de cei dovediti ca un intrat la ISU Semenic pe fals ? (copy/paste)

  http://www.facebook.com/dumitrescu.alex1?ref=tn_tnmn

  http://www.max-media.ro/administratie/scrisoarea-unui-pompier-disponibilizat-%E2%80%9Devaluarea-nationala-%E2%80%A6-o-mascarada-sinistra-in-ale-carei-furci-caudine-au-intrat-doar-cei-fara-protectia-cuvenita%E2%80%9D.html