Mai multe consilii locale au aprobat, așa cum prevede legea, creșteri salariale pentru angajații aparatului propriu. Fie că este vorba despre sumă fixă sau despre un anumit procent, acolo unde bugetul a permis, angajații primesc mai mulți bani.
Consilierii locali din Caransebeș au votat marți pentru mărirea salarială a angajaților din administrația publică locală. Proiectul de hotărâre prevede majorarea cu 12 procente a salariilor personalului din aparatul de specialitate al primarului și din instituțiile și serviciile subordonate Consiliului Local al municipiului, începând cu 1 octombrie.
Potrivit primarului, în legea care amână data de majorare a salariilor cu 1 ianuarie 2016 există un amendament că, acolo unde primăriile au rezerve bugetare din finanțare proprie, pot majora salariile angajaților cu până la 12 procente.
„Există rezervă la bugetul local, astfel că propunerea noastră de mărire a salariilor, care sunt foarte mici în administrație, este fondată. Nivelul maxim prevăzut de lege, 12 procente, l-am acordat și noi angajaților cu 1 octombrie. Este o necesitate, pentru că salariile sunt extrem de mici, de la salariul minim pe economie, majoritatea, până la salariul mediu pe economie pentru șefii de birouri. Din acest motiv foarte mulți angajați au preferat zona privată sau au plecat în străinătate la muncă. Suntem deficitari la personal, dar și la profesionalismul unor potențiali angajați care ar putea veni la primărie să lucreze”, ne-a precizat primarul Caransebeșului Marcel Vela.
Creșteri în mai multe primării!
Și în orașele Oravița, Bocșa și Moldova Nouă s-au aplicat astfel de majorări, în aceeași idee: că funcționarii nu mai pleacă la muncă în străinătate, iar în caz de angajare se prezintă, totuși, cineva la concursurile organizate.
„Am făcut un calcul și am decis ca fiecare salariat să beneficieze de 160 de lei în plus la salariu. Am luat această hotărâre pentru că unii câștigă mai mult, alții mai puțin. Atât ne-am permis, cu atât am crescut salariile”, a precizat Matei Lupu, primarul orașului Moldova Nouă.
La Bocșa, majorarea este de 12 procente, iar decizia a fost luată în ședința din luna septembrie. Majorări salariale s-au aplicat și la Oravița.
La polul opus, în mediul rural nu poate fi vorba despre majorări. Prin urmare, salariații din 14 primării din Caraș-Severin amenință cu greva generală pe termen nedeterminat.
si freaca menta la greu
Cum sa faci bani pe net! Acum s-a lansat un sistem care te invata simplu, pas cu pas, cu extrem de multe detalii, cum sa faci bani pe net. Vrei si tu sa stii cum sa faci bani pe net? E timpul sa lasi la o parte rutina serviciului si sa incepi o viata noua! La noi gasesti tot ceea ce ai nevoie: o echipa dinamica, multa seriozitate si, mai ales, posibilitatea reala si verificata prin care tu sa castigi bani! Cere acum detalii la adresa de email: corana22@yahoo.com