Angajații de la Serviciul de Ambulanță Timiș, amenințați și jigniți! „Suntem înjurați cel puțin o dată pe zi”

Experiență neplăcută pentru cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță al județului Timiș. Totul a început după ce au fost pornite sirenele în memoria unei colege care a pierdut lupta cu SARS-CoV-2. Nemulțumite de zgomotul produs, două persoane au bătut la poarta instituției și și-au vărsat nervii pe angajații SAJ.

Întâmplarea a fost povestită de una dintre asistentele medicale, care spune că nu este prima dată când cadrele medicale se confruntă cu persoane recalcitrante. Sirenele au sunat astăzi în curtea instituției din Timișoara pentru că un cadru medical de la SAJ Prahova s-a stins din viață după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Pentru doi localnici gălăgia a fost, aparent, atât de mare încât au dat buzna în instituție și i-au înjurat, și amenințat pe angajați.

„O colegă de-a noastră de la Ambulanța Prahova a pierdut lupta cu virusul ăsta perfid. Și nu, nu ar fi murit oricum. Dar nu despre asta vreau să scriu acum. În ultimele șase luni, am pornit sirenele, timp de un minut, atunci când unul dintre noi pleacă. Sirenele sunt gălăgioase, știm, le auzim, 12 ore, iar cei care locuiesc în blocurile din zona Serviciului de Ambulanță nu au liniște. Ne cerem scuze pentru asta. Astăzi, în timp ce sirenele sunau, doi locatari din zonă au venit la poarta noastră și ne-au înjurat, amenințat, jignit așa cum nu am crezut că o va face cineva. Și nu, nu suntem sensibili, suntem înjurați cel puțin o dată pe zi. De data asta, toți am rămas fără cuvinte și nu am putut reacționa. Le-am ascultat injuriile și am plecat capul. Același lucru îl facem și acum. Plecăm capul și ne cerem scuze că pornim sirenele ca să vă salvăm mama, tatăl sau copilul. Le vom porni mereu și vom salva viața cuiva. Pentru că asta ne este meseria. Pentru că suntem plătiți din banii voștri să o facem, știm, ni se spune mereu. Pentru că iubim tare meseria asta și o facem bine, doar că astăzi o vom face cu capul plecat”, a scris, pe Facebook, Claudia Bălașa, asistent medical în cadrul SAJ Timiș.