Proteste la Mechel: „Rușii nu au avut omenie!”

express de banat, resita, caras-severin, stiri resita, stiri caras-severin, mechel, ductil steel, combinat, uzina, luca malaiescu, stiri otelu rosu, valea bistrei, negocieri pentru cumpararea societatii

După ce au petrecut sărbătorile pascale fără vreun leu în buzunar, cei peste 400 de angajați de la Ductil Steel le mai acordă o șansă rușilor să le plătească salariile, fără să iasă în stradă.

În aceste zile, angajații de la combinat depun pe rând dosarele pentru intrarea în șomaj la sediul agenției locale. Forța de muncă de la AJOFM s-a suplimentat la Oțelu Roșu, astfel încât oamenii să poată primi ajutorul social începând cu luna mai.

Partea neplăcută este că, de sărbători, angajații nu au primit niciun leu, pe motiv că nu ar exista bani. Pe data de 13 mai, ar trebui să avem parte de salariile pe luna aprilie. S-ar putea să existe întârzieri, ne așteptăm la asta, deși am făcut demersuri să nu se întâmple așa. Oricum, modul în care s-a procedat înainte de sărbători a fost rea credință”, a declarat Victor Sabău, lider sindical.

Potrivit acestuia, oamenii le mai acordă o șansă rușilor să le plătească salariile pe data de 13 mai. În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru, angajații vor recurge la greve. Mai mult decât atât, aceștia așteaptă ca reprezentanții proprietarului să le comunice data la care vor primi salariile compensatorii.

„Am înțeles și acest aspect, că nu sunt bani. Potrivit contractului colectiv de muncă, oamenii ar trebui să își primească veniturile odată cu lichidarea, adică pe 13 mai. Nu cred că se va întâmpla acest lucru, dar atunci să ne spună. Așteptăm o lună, două, atât cât este nevoie, dar să ni se spună data”, a subliniat Victor Sabău.

tmc 640