Preavize pentru Oțelu Roșu

express de banat, resita, caras-severin, stiri resita, stiri caras-severin, mechel, ductil steel, combinat, uzina, luca malaiescu, stiri otelu rosu, valea bistrei, negocieri pentru cumpararea societatii
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Greva oamenilor de la Ductil Steel a fost reluată în această săptămână, iar în fața sediului se adună zilnic peste 300 de persoane, care scandează lozinci împotriva investitorului rus.

Deși la finele săptămânii trecute oficialii care reprezintă județul Caraș-Severin i-au asigurat pe angajații de la Oțelu Roșu de tot sprijinul lor, oamenii nu renunță la proteste. Ba mai mult, aceștia au în plan chiar deplasarea la București pentru pichetarea sediului Guvernului și a investitorului rus, SC Invest Nikarom.

La începutul acestei săptămâni, oamenii au început să își ridice preavizele. Ieri, peste 300 de persoane au participat la protest, iar astăzi sperăm să vină la fel de mulți”, a spus Victor Sabău, lider sindical la Ductil Steel. Și reprezentanții CNS Cartel Alfa sunt alături de colegii lor și li se alătură zilnic. De altfel, în paralel cu acțiunea sindicaliștilor și intervenția parlamentarilor la mai marii țării, oamenii i-au transmis o adresă ministrului economiei în care i-au explicat situația din Valea Bistrei.

Ce i-au transmis lui Vosganian
Reamintim că la scurt timp după cumpărarea activelor de către SC Invest Nikarom, cu 52 de euro, conducerea Ductil Steel Buzău a solicitat Tribunalului Buzău deschiderea procedurii de insolvență pentru societatea comercială Ductil Steel Buzău și punctul său de lucru din Oțelu Roșu.  Odată cu această cerere,  magistrații au stabilit și un administrator judiciar provizoriu, iar una din primele decizii luate este conservarea” capacităților de producție de la Oțelu Roșu și concedierea a 430 de salariați din totalul de 460.

promovare banner maxagro

Odată cu închiderea acestui punct de lucru, însă, și-au pierdut joburile încă 130 salariați, ce își desfășurau activitatea pentru firme aflate în relații comerciale cu SC Ductil Steel SA.

„Acum este mai important să vedem ce putem face pentru ca împreună cu dumneavoastră să putem evita acest sfârșit de istorie metalurgică pe Valea Bistrei și să oferim oamenilor șansa de a avea în continuare un loc de muncă, ce să le asigure o existență onorabilă. Din punctul nostru de vedere, Oțelu Roșu trebuie să producă oțel și acest lucru se poate face împreună cu actualii acționari sau … cu alții”, se arată în adresa care a ajuns deja pe masa ministrului economiei.

Sindicaliștii au mai cerut consultarea specialiștilor din cadrul ministerului cu privire la mijloacele legislative sau diplomatice ce pot sprijini realizarea acestui deziderat. Scrisoarea a fost semnată de liderul sindical de la Ductil Steel și președintele CNS Cartel Alfa, Marian Apostol.

publicitate tmc 640