Angajații căminelor de bătrâni din județul Timiș, testați în continuare! Peste 600 de probe, analizate în această săptămână

Continuă testarea angajaților din cadrul centrelor de asistență a persoanelor vârstnice. Au fost recoltate, în această săptămână, peste 600 de probe, dar nicio persoană nu a fost depistată pozitiv.

Autoritățile din județul Timiș au sporit măsurile de prevenție încă de la sfârșitul lunii aprilie când a fost demarată testarea tuturor celor care lucrează în căminele de bătrâni. În total, au fost testați 1.151 de angajați dintre care 651 numai în ultima săptămână. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș anunță că nicio persoană nu a fost depistată pozitiv.

„Menționăm că, în desfășurarea acestei ample acțiuni, echipele Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș sunt sprijinite de personalul Serviciului de Ambulanță Timiș, fapt ce permite recoltarea unui număr mai mare de probe care sunt puse în lucru, astfel rezultatele se obțin în timp util”, transmit reprezentanții DSP.

De asemenea, va continua și seria de controale, iar împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș va fi elaborat un plan de măsuri de prevenție ce urmează a fi implementate la nivelul unităților de învățământ. „Acestea se vor alinia recomandărilor emise de către ministerele de resort și au drept scop asigurarea desfășurării actului didactic în condiții care să nu pericliteze sănătatea publică”, mai spun reprezentanții instituției.