Angajat ANAF reținut în dosarul DIICOT. Contrabandă cu țigări într-o instituție a statului!

Florin Soameș, una dintre persoanele săltate de anchetatori în urma amplelor descinderi instrumentate de DIICOT și Poliția de Frontieră, era angajat al Biroului Vamal Reșița, subordonat ANAF. În locuința acestuia s-au găsit 35 de cartușe de țigări.

Acesta este nepotul primarului din comuna Eftimie Murgu, iar la Reșița lucra ca șofer. Foștii colegi știau despre el că ar avea preocupări neortodoxe, însă nu a putut fi dat afară din cauză că lucra la stat, iar procedura este complicată în astfel de situații. Chiar și așa, fostul șef al Biroului Vamal, Doru Bonchiș, l-a sancționat. „În 2014, în vremea când mă aflam la cârma instituției, i-am dat calificativul insuficient pentru că am fost nemulțumit de modul în care își derula activitatea. Am încercat să obținem informații de la poliție privind cazierul acestuia, însă nu am primit niciun răspuns în acest sens”, a explicat Doru Bonchiș pentru Express de Banat, care recent a renunțat la funcția de conducere din cadrul instituției.

Despre Soameș, colegii știu că ar mai fi fost prins în trecut transportând țigări de contrabandă pe teritoriul județului Timiș și că, uneori, le era teamă să îl lase în deplasare cu mașina de serviciu din același motiv: că ar putea transporta tutun sârbesc cu autoturismul ANAF, pe care îl conducea.

Reamintim că la Vama Reșița, recent, au mai fost probleme legate de circa 100 de baxuri care au dispărut din depozitele instituției. Toți angajații au fost supuși testului poligraf, iar ancheta este încă în plină derulare.

Alături de Soameș, alte zeci de persoane au fost conduse la audieri de ofițerii DIICOT, procurorii propunând mai mulți contrabandiști pentru arestare preventivă.