Angajat al celui mai controversat punct vamal din Timiș, arestat pentru luare de mită

Vama de la Stamora Moravița e din nou în mijlocul unui scandal de corupție. Unul dintre vameșii de la punctul de trecere a frontierei din sudul județului Timiș a fost prins în flagrant în timp ce lua mită.

Sorin Daniel Avram este acuzat de trei infracțiuni de luare de mită. Luni, procurorii Serviciului Teritorial Timișoara al DNA au dispus începere acțiunii penale și reținerea inculpatului pentru 24 de ore. Lucrătorul vamal ar fi cerut, la datele de 4, respectiv 12 septembrie, mită unui om de afaceri pentru a-i permite intrarea în țară cu mai multe obiecte funerare. Inițial, Sorin Daniel Avram a cerut 100 de euro și i-a spus omului de afaceri că poate dispune să îi confiște bunurile la frontieră.

Din nou, luni, 16 septembrie, același vameș a cerut, pentru același motiv, 150 de euro de la același om de afaceri. Cei doi au negociat și au ajuns la 70 de euro. În acel moment s-a făcut flagrantul. Cei de la DNA au fost sprijiniți de angajații Direcției Generale Anticorupție. Inculpatul a fost prezentat marți la Tribunalul Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.