Andrei Ungur, viteazul care este după război

Toamna se numără bobocii. Cel puțin așa se spune la noi, în Țara Gugulanilor. Mai grăbiți, liberalii cărășeni au început numărătoare în ultima săptămână a anului. Bilanțul mandatului de până acum le dă fiori. Trei trădători de doctrină și jurământ în sânul Consiliului Județean. Bașca patru primari, dintre care unul fără contracandidat de ani de zile, sunt cu rucsacurile la ușă pentru o nouă călătorie în țara tuturor promisiunilor. Colac peste pupăză, vicele CJ, Marius Isac, a trecut și el cu votul și cu fapta de partea Opoziției. Romeo Dunca, năucit. Știa că pleacă, dar credea că va rămâne totuși.

Până acum, Isac este bomboana de pe tort. Unii ar spune de pe coliva liberală din Consiliul Județean. Nici că mai contează. Președintele PNL Caransebeș, pe care rar îl auzi vorbind în public, simte nevoia să-i bată obrazul fostului camarad. Își aduce aminte de când lucrau amândoi în primărie. Unul (Isac), viceprimar, celălalt city manager.Bine, se abține de la expresii de cartier, că vorba aia, nu degeaba e președinte la partid, dar se întreabă, retoric, pe Facebook: „Ce a făcut Marius Isac, din poziția de vicepreședinte al CJ Caraș-Severin, în afară de poze? Ce proiecte a inițiat? Care au fost prioritățile dumnealui, cele pe care le clamează acum? Ce lupte a purtat, spre binele județului? Cum răsplătește domnia sa oportunitatea si încrederea pe care le-a investit in el președintele Romeo Dunca, atunci când a ales, in ciuda tuturor avertismentelor oamenilor care il cunoșteau pe Isac, să il ia lângă sine si nu oricum, ci pe una dintre cele mai importante funcții?”

Wow, ești tare, Andrei. Tare de tot. Auzi, dacă e așa după cum întrebi, de ce mama dracului nu ai ridicat mâna până acum, pe Facebook sau să fi bătut la ușa unei redacții: „Bună ziua. Eu sunt Andrei Ungur, președintele PNL Caransebeș.” Ziariștii te-ar fi întrebat scopul și durata vizitei, iar tălică le-ai fi spus că: „Am venit să-mi denunț colegul de partid, Marius Isac, care, în calitatea sa de vice al CJ, freacă menta de vreo doi ani și jumătate. Că în afară de a merge la frizer să-și facă freza și manichiura nu știe altceva. Ascultați la mine, nu e bun de nimic.”. De ce nu ai făcut asta când a trebuit? Că din ce relatezi, e clar că Isac a ars gazul de pomană până acum. Ca un cetățean resaponsabil ce te știu, nu ca și președinte de partid, luai poziție, înfierai cu mânie proletară lenea și neputința colegului tău și ai fi devenit exemplu de urmat. Poate chiar și primul pe listă la alegerile locale din 2024.

De ce vii acum să ne spui toate astea? Până acum nu ai avut timp? Nu ai impresia că ai fost părtaș la toate nerealizările lui Marius Isac? Nu cumva ar trebui să-ți înaintezi demisia din fruntea partidului? Nu ai pentru ce? Ba, ai. Pentru simplu fapt că ai știut că fostul tău camarad era de nicio culoare și cu toate astea ai tăcut. Știi matale ca cine. Ai băgat gunoiul sub preș care, cu căldurile astea, a început să miroase. Suficiente motive să faci o cere către PNL Caraș-Severin, de genul:

„Dragă partid liberal. Întrucât i-am tolerat atâtea și atâtea lu’ domnul Marius Isac, fără să-mi dau seama că aduc atingeri doctrinei liberale, solicit prin prezenta să fiu eliberat din funcția politică pe care o dețin. Al dumneavoastră camarad, Andrei Ungur.”.

Îți torni cenușă în cap, apoi pleacă pentru o lună, două în munți. Să meditezi la ceea ce ai postat (îndemnat de alții) pe Facebook.