Andrei Plujar construiește viitorul Caraș-Severinului pe 4 piloni: educație, sănătate, infrastructură, turism!

plujar andrei alianta dreapta unita caras severin
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

La 37 de ani, profund înrădăcinat în viața civică și culturală a Caraș-Severinului, pentru că aici, în inima vechei Reșița Română, a crescut printre oameni și locuri care i-au format caracterul și i-au deschis inima spre dragostea de neam și locurile natale, Andrei Plujar e candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.

Educația lui Andrei Plujar, președintele USR Caraș-Severin, a început la Colegiul Traian Lalescu din Reșița, unde a explorat tainele matematicii și informaticii, cu predare în limba engleză, o aventură intelectuală care i-a modelat gândirea analitică. Curiozitatea și setea de cunoaștere l-au purtat apoi la Universitatea Politehnica din Timișoara, unde s-a specializat în Managementul Producției și Transporturilor, cu un profil accentuat pe construcții. Acolo și-a lărgit orizonturile, completându-și educația cu un MBA în Administrarea Afacerilor.

După finalizarea studiilor, a ales să se întoarcă acasă, motivat de dorința de a contribui la dezvoltarea comunității care l-a format. Rădăcinile sale cărășene, profunde și nestrămutate, l-au ghidat înapoi în locurile care i-au fost mereu dragi.

Politica a devenit apoi scena pe care și-a dorit să aducă schimbarea, activând în USR de 8 ani, la care s-a adăugat experiența ca subprefect, timp de 6 luni, după alegerile din 2020. Astăzi, rolul său de manager de proiect și inginer-șef de șantier în domeniul construcțiilor, combinat cu activitatea politică, este unul în care își folosește toate abilitățile pentru a construi, la propriu și la figurat, un viitor mai solid pentru toți.

„În viața mea personală, fericirea mea este completată de familia mea iubitoare, alături de care trăiesc bucuriile și provocările vieții de zi cu zi. Ca tată dedicat a doi copii minunați, aspirațiile mele sunt îndreptate spre crearea unui mediu în care aceștia să poată crește și prospera, învățând din valorile care m-au ghidat pe mine.”, spune Andrei Plujar despre el.

banner 1000 x 200 andrei plujar

Pe 4 piloni vrea să construiască viitorul copiilor săi și implicit, al tuturor locuitorilor acestui județ:

  1. Educație

– Sistem educațional modernizat – susținerea unui sistem educativ care să ofere cunoștințe academice și abilități practice, adaptate cerințelor secolului XXI.

– Competențe de Secolul XXI – Dezvoltarea competențelor digitale, antreprenoriale și sociale, abilități practice și experiențe de învățare non-formală.

– Investiții pentru cadrele didactice –  Investiții în formarea profesională a cadrelor didactice, adaptate la nevoile specifice ale fiecărei școli.

– Egalitate în educație – Îmbunătățirea resurselor educaționale în micile orașe și mediul rural, reducând astfel discrepanțele între mediul urban și rural.

– Școli inteligente – Dezvoltarea unei infrastructuri școlare eficiente și moderne nu doar prin renovarea spațiilor de învățământ, ci prin conectarea acestora la infrastructura tehnologică de cea mai mare calitate la programe, aplicații și resurse educaționale deschise (RED). Atragerea unor investitori privați și prin parteneriate pentru dotarea acestor unități de învățământ.

  1. Sănătate

– Investiții în infrastructura sanitară: 40.000.000 euro!

– Fonduri alocate pentru dezvoltarea infrastructurii sanitare, cu perioada de depunere a cererilor de finanțare între 8.05.2024 și 28.06.2024. Focus pe unitățile sanitare de interes regional/județean care au specializare în diagnosticarea și tratarea cancerului, prin Programul – Investiții în infrastructura publică a unităților sanitare publice.

– Energie regenerabilă: Scoatem Spitalul Județean din criză!

Implementarea unui parc fotovoltaic la Spitalul Județean, tot prin accesarea fondurilor europene, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru a reduce costurile energetice și a asigura autonomia energetică prin utilizarea energiei regenerabile.

  1. Infrastructura de Transport

– Reabilitarea drumurilor județene – Îmbunătățirea tuturor drumurilor județene și asistență tehnică pentru UAT-uri în accesarea fondurilor europene pentru reabilitarea drumurilor comunale.

Stiri Timisoara si Resita banner energie geotermală cu buclă închisă energia de la picioarele noastre fppg 2048x539

– Drum expres Reșița – Autostradă –  Crearea unei legături rapide și eficiente între Reșița și rețeaua de autostrăzi.

– Modernizarea căii ferate – Administrarea și reabilitarea căilor ferate Anina-Oravița și Reșița-Timișoara, asigurând circulația trenurilor moderne pentru locuitori și turiști.

– Porturi turistice –  Dezvoltarea porturilor turistice la Moldova Nouă și Berzasca pentru ambarcațiuni private și vase de croazieră pe Dunăre.

  1. Turism

– Promovarea patrimoniului local  – Dezvoltarea de conținut digital și facilitarea accesului la informații despre patrimoniul cultural local.

– Reabilitarea accesului turistic – Modernizarea drumurilor publice către zonele turistice urbane și rurale.

– Rețea de trasee turistice – Administrarea și dezvoltarea unei rețele județene de trasee turistice și cicloturistice.

– Amenajări turistice – Amenajarea unor peșteri turistice în Reșița, Anina, Moldova Nouă, Băile Herculane, Bozovici. Amenajarea unor galerii de mină în Ocna de Fier, Dognecea, Reșița, Ciclova, Sasca Montană, Moldova Nouă. Amenajarea unor situri arheologice reprezentative la nivel județean și național din perioada preistorică, dacică, romană, medievală și modernă. Amenajarea tuturor fortificațiilor/cetăților, castrelor romane: Jupa, Berzovia, Carașova, Bocșa, Mehadia, Zăvoi, Vărădia, Teregova, Băile Herculane, etc.

– Trasee cu puncte de belvedere – Crearea traseelor moderne de vizitare cu puncte de belvedere atractive, suspendate, în zone precum Carașova, Ciclova, Sasca Montana, Cărbunari, Sfânta Elena, Bozovici, Băile Herculane, accent pe cascada Bigăr.

– Dezvoltarea obiectivelor istorice și culturale – În special în Clisura Dunării, pentru a include Moldova Nouă ca punct de oprire pentru navele de croazieră.

– Crearea Brandului de Județ ”Banatul de Munte” –  Identitate vizuală a Județului, logo al județului, sub care sunt promovate obiectivele turistice din regiune, agenții economici și ofertele lor de servicii.

-Rețea de muzee moderne, care să constituie obiective turistice atractive, pentru creșterea numărului de turiști.

Pe piața internațională de turism, Transilvania, Delta Dunării, Bucovina și Maramureș sunt destinații populare din țara noastră.

BANATUL DE MUNTE TREBUIE SĂ LI SE ALĂTURE!!!

 

(PE)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/