Andra Pleșa, prin școli. Felix Borcean: „O incompatibilitate totală, și la propriu, și la figurat. Nu știu ce poate să le promită Andra Pleșa, mergând ilegal”

Reacție promptă a lui Felix Borcean, candidat independent la Primăria Caransebeș, după ce Andra Pleșa s-a pozat în diferite instituții de învățământ din oraș, împreună cu un inspector școlar și doi profesori, candidați pe lista de consilieri locali PNL. Borcean a invocat legea, considerând că orice problemă a școlilor se discută la Primărie, nu prin vizite de acest gen făcute de un candidat în plină campanie electorală.

Propaganda electorală prin instituțiile de învățământ este strict interzisă, chiar dacă elevii nu s-au întors încă în bănci. Andra Pleșa a vizitat miercuri mai multe licee din Caransebeș, împreună cu Cecilia Clipa, inspector școlar pentru programe educaționale europene în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Maria Ponețchi, profesor și consilier local PNL, Cristian Dragomir, profesor și antrenor emerit, candidat PNL la Consiliul Local Caransebeș. Echipa liberală s-a oprit la colegiile naționale „C.D. Loga” și „Traian Doda”, precum și la liceele tehnologice „Decebal”, „Dacia” și „Trandafir Cocârlă”, după cum singură a anunțat Andra Pleșa pe pagina sa de Facebook.

„Andra Pleșa prin școală! O incompatibilitate totală și la propriu și la figurat. Domnișoara nu prea a avut legământ cu școala. Sunt un tip elegant când lucrăm cu oameni eleganți. În momentul în care se sare calul, și eu pot să devin mai puțin elegant pentru că nu mi se pare normal când ai un viceprimar sau un primar, pentru că Marius Isac este în momentul de față primar liberal, lasă-l, domnule, că oricum prin Primărie se fac toate lucrurile acestea cu școlile. Primarul invită directorii la Primărie sau poate să meargă și la școală, cum o făceam și eu de regulă. Ori îi inviți la Primărie, ori mergi la școală și discuți problemele lor. Ai nevoie de tablete, oricum prin Primărie, prin serviciul de achiziții, se fac lucrurile acestea. Nu știu ce poate să le promită Andra Pleșa, mergând ilegal pentru că legea interzice să faci campanie în școală, chiar dacă nu a început școala cu elevi. Anul școlar a început de ieri, iar tu mergi astăzi și te și lauzi pe Facebook că mergi în școală și ai purtat discuții cu profesorii. Ce chestie! Ce le faci tu profesorilor?”, a fost reacția lui Felix Borcean.

Candidatul independent la Primăria Caransebeș spune că și el este de meserie profesor, însă nu își face campanie electorală prin școli. Deși la ora actuală este suspendat din funcția de primar, a evitat orice întâlnire cu foștii colegi din școala unde este profesor pentru a nu lăsa loc de interpretări.

„Aici este marea problemă a politicului în educație. Când își bagă coada… acești inspectori care sunt numiți politic și își servesc cu obstinație… fiecare se simte dator. Și dacă ai un candidat ca Andra Pleșa, care are și această obrăznicie de a suna inspectorii sau a suna agenții economici sau a intra cu cizmele în afacerile lor… povestea este completă”, a completat Felix Borcean.

(E)