Andra Pleșa, noul viceprimar al Caransebeșului! Imediat după ce Felix Borcean scoate Pro România din calcul!

Nici astăzi n-a fost cu noroc. După ce, la final de ianuarie, Bebe Pasere a fost dat jos din fotoliul de viceprimar al Caransebeșului, fără să fie ales nimeni în locul său, în ședința de astăzi istoria s-a repetat: primarul Felix Borcean a retras de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind alegerea unui nou viceprimar.

Un nou moment interesant în ședința de urgență de astăzi a Consiliului Local Caransebeș. Ultimul punct de pe ordinea de zi l-a reprezentat un proiect privind alegerea unui nou viceprimar (gurile rele vorbeau de Andra Pleșa – PNL, cea care pierduse în toamnă alegerile pentru primărie, n.r.) după ce luna trecută Bebe Pasere, Pro România, își pierduse funcția în urma votului majorității. Până să se aprobe proiectul, până să se facă propuneri, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată, proiectul fiind retras chiar de inițiatorul său, primarul Felix Borcean.

Întrebat de ce a procedat așa, primarul Caransebeșului a spus: „Miercuri, 10 februarie, instanța se va pronunța în privința legalității demiterii viceprimarului și ne putem trezi cu o soluție de suspendare a hotărârii Consiliului Local prin care a fost demis domnul Pasere, situație în care am fi putut avea doi viceprimari. Sau, cine știe, instanța poate să-l repună pe funcție pe Bebe Pasere până la judecarea cauzei pe fond”.

leader board 728 x 90 px

Edilul-șef, care a candidat ca independent susținut de o alianță constituită din PSD-Pro România-PMP, ne-a explicat care este atmosfera și cum ar vrea să decurgă lucrurile în Consiliul Local Caransebeș.

„Am simțit că există o perspectivă de majoritate nefirească între Pro România și PNL și de aceea nu am vrut să se ajungă în această situație. Am retras proiectul de pe ordinea de zi, aștept să văd ce face PSD Caransebeș, la fel și PMP, că ei au fost partenerii mei în campanie. Nu știu, cred că și la ei ar fi fost un moment mai delicat acum, în condițiile în care acolo sunt două tabere: PSD Mocioalcă și PSD Schinteie. Au fost cu mine, încă ne mai păstrăm apropierea, propunerea mea de data trecută de viceprimar a fost Dascălu. Acum n-aș mai fi făcut eu propunerea, dar am simțit că se prefigurează o alianță de răzbunare, cum că Pro România ar fi votat-o pe Andra Pleșa, iar dacă ar fi să fie așa, aș vrea ca propunerea pentru Andra să vină pe partea mea, adică să aibă votul PMP, împreună cu USR și PNL. Mie îmi convine situația de acum, și e și sănătos, cu un city manager de la PSD și un viceprimar liberal, dar, repet, nu am fost de acord ca propunerea să vină dinspre Pro România. Nu-mi repugnă ideea cu Andra Pleșa viceprimar, dar nu aș fi vrut să se întâmple așa, căci s-ar crea un dezechilibru în Consiliul Local”, mărturisește Felix Borcean.

Alegerea Andrei Pleșa ca viceprimar ar avea consecințe pe viitor, cu alte majorități în consiliile de administrație ale unor societăți comerciale și instituții, dominate în prezent de reprezentanții PSD.