9 firme au depus oferte pentru proiectul noii legături dintre aeroportul din Timișoara și A1

Consiliul Județean Timiș urmează să evalueze cele nouă oferte depuse de firmele sau asocierile de firme care vor să realizeze proiectul de construire a noii șosele la patru benzi care va lega Aeroportul Internațional Timișoara de autostrada A1.

Licitația pentru serviciile de realizare a studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și de obținere a terenului necesar prin exproprieri a fost lansată în decembrie de CJT. Valoarea contractului este estimată la 1,97 milioane de lei, iar câștigătorul licitației va avea 10 luni la dispoziție ca să livreze documentațiile.

„Am insistat pe o analiză rapidă, dar extrem de temeinică a ofertelor, pentru a nu lăsa loc de îndoială în ceea ce privește rezultatul. Mă bucură interesul crescut pentru această lucrare. Vom avea probabil un cost mai mic, dar e importantă și calitatea serviciilor. Planul nostru este să avem documentația necesară undeva la începutul anului viitor, pentru ca apoi să lansăm licitația pentru execuția efectivă a noii șosele.”, a declarat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

leader board 728 x 90 px

Drumul va avea o lungime de aproximativ 8 km, cu două benzi pe sens. Acesta se va construi la sud de aeroport, cu origine în intersecția dintre DJ609D și Centura Timișoarei, peste calea ferată secundară ce deservește aerogara, intersectând drumul comunal DC62 (Remetea Mare – Ianova) și având ca punct terminus intersecția cu drumul național DN6, nodul de descărcare A1. Autoritățile spun că noua șosea va reduce poluarea din Ghiroda și Remetea Mare, acționând ca o centură de ocolire pentru cele două localități.

Anul trecut, CJ Timiș a alocat proiectului o sumă suplimentară de peste 1,6 milioane lei pentru realizarea documentației specifice. Investiția este estimată la 18 milioane euro, cu tot cu TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.