Anchetă amplă în cazul persoanei împușcate în lanul cu porumb. Autorul oribilei crime, încă în libertate!

Familia bărbatului de 43 de ani împușcat în weekend se pregătește de înmormântare, în timp ce polițiștii au extins ancheta în zonă la toți deținătorii de arme.

Trupul bărbatului împușcat a fost dus în localitatea natală, la Denta, acolo unde astăzi este înmormântat. Comunitatea locală este șocată de cele întâmplate, mai ales că edilul-șef al comunei spune că omul era un liniştit crescător de animale. ,,Știu că pe la televizor s-a spus că are probleme cu legea, dar noi nu am avut niciun fel de problemă. Și-a cumpărat casă la Bărbosu și mai multe animale. Deci, pot să spun că a fost liniștit și și-a văzut de treabă. Acum, că or mai fi fost, punctual, certuri cu vecinii este altceva. Avea multe animale, iar din cauza invidiei se pot naște neînțelegeri”, a spus Magdalena Ciurea, primarul comunei Ramna.

La polul opus, polițiștii au extins ancheta și fac în prezent mai multe expertize balistice. Potrivit unor surse oficiale, ar fi probe în acest caz, însă ele se analizează, astfel că va dura o perioadă de timp până când anchetatorii vor ajunge la o concluzie.

Reamintim că bărbatul împuşcat, Gârdici Cosmin, se deplasase împreună cu concubina sa, cu un autoturism, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, la un lan de porumb, cu intenţia de a sustrage ştiuleţi de porumb pentru animale. Femeia a declarat că la un moment dat s-a auzit un foc de armă, după care l-a găsit pe bărbat împuşcat.

,,Se efectuează cercetări faţă de autor necunoscut, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, în cauză existând mai multe ipoteze de lucru”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin. Cel mai probabil, persoane aflate la braconaj au auzit zgomot în lanul de porumb şi l-au confundat pe hoţ cu vreo sălbăticiune. Poliţiştii merg în paralel şi pe alte piste pentru prinderea făptuitorului.