An nou, obiceiuri vechi! Gunoaie aruncate la întâmplare în mijlocul cartierului Cotu Mic

gunoaie cotu mic (1)
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Începutul de an nu aduce obiceiuri noi pentru lugojenii certați cu bunul-simț. Rezultatul activităților celor lipsiți de cei șapte ani de acasă se poate vedea constant în mai multe zone din oraș, pe malurile Timișului, dar și în cartiere, unde se adună frecvent gunoaie de tot felul, lăsate la întâmplare pe domeniul public.

În cartierul Cotu Mic, pe strada Viorelelor, în proximitatea Căminului pentru Bătrâni „Anita Heim” și în spatele Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” există un teren și mai multe clădiri dezafectate care au devenit de ceva vreme loc propice pentru aruncarea gunoaielor. Mase plastice, sticle și alte deșeuri similare au „răsărit” pe spațiul verde, iar locuitorii cartierului se plâng că de mai multe ori s-a întâmplat ca și tomberoanele pentru care plătesc la societatea de salubrizare să fie umplute până la refuz de către oameni lipsiți de spirit civic ce se perindă prin cartier, care fie nu au încheiat contracte cu Retim pentru ridicarea gunoiului, fie preferă să aducă deșeurile nesortate unde le cade bine, sufocând cartierele Lugojului. Administrația locală a tuns vegetația și a curățat terenul de câteva ori în ultimii ani, însă nu durează mult și peisajul redevine dezolant.

Tot în zonă, în apropiere de blocurile C 1-6, chiar lângă garajele construite acolo, se află încă o groapă de gunoi, focar de infecție pentru locuitorii din zonă și punct de atracție pentru șobolani. Mizeria se întinde pe întreg spațiul, până la gardul Spitalului Municipal. Locuitorii din zonă nu au reușit să descopere făptașii, semn că cel mai probabil aceștia lasă gunoaiele pe spațiul public pe timp de noapte. Mizeriile au reapărut și pe șoseaua Tapiei, la izvorul de la intrarea în sat, dar și pe drumul către râul Timiș.

promovare banner maxagro

Chiar dacă se derulează în permanență campanii de educare și informare a consumatorilor cu privire la depozitarea și sortarea gunoaielor, unii locuitori ai municipiului preferă să spună „pas” civilizației, lucru care îndepărtează tot mai mult Lugojul de imaginea unui oraș european.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/