„Amplasarea patinoarului în fața Operei, o imbecilitate!” Critici dure chiar din primărie cu privire la Târgul de Crăciun

patinoar 1

De la scena amplasată în Piața Libertății, până la patinoarul din Piața Operei, viceprimarul Cosmin Tabără se declară complet nemulțumit de modul în care arată Târgul de Crăciun organizat de Primăria Timișoara, din Executivul căreia face și el parte. Liberalul este de părere că amplasarea patinoarului în fața clădirii Operei Naționale este o „imbecilitate”, iar concertele nu își au rostul într-un cadru organizat pentru sărbătorile de iarnă. 

„Amplasarea patinoarului în fața Operei a fost o imbecilitate. E o lipsă de rațiune a celui care a gândit să pună acolo patinoarul. Pentru că cine e timișorean știe că, în decembrie, locul acela este unul sfânt. Acolo s-a dat ora exactă a revoluției, acolo se pune o cruce din lumânări de către urmașii Revoluției. Unde punem crucea? O punem pe patinoar? O dăm mai încolo? Sunt lucruri care nu se fac. În fața unei astfel de instituții nu pui niciodată un patinoar. În fața Operei Naționale pui un patinoar, când ai atâtea piețe? Nu vrei în Libertății, deși era mult mai bun decât scena din Libertății. Iar dacă vorbim și de lucrul ăsta, e un patinoar foarte mic. Trebuia să fie unul mai mare, dacă tot îl facem. Și vedem cum se organizează mall-ul. Privatul are un târg mult mai eficient, mai frumos și nu are nici scene de concerte. (…) Am făcut-o foarte prost. Și se și vede. Vedem cum este târgul de la Sibiu, Mioveni, uitați-vă la Mioveni. Mi-a trimis cineva imagini. Să vedeți acolo cum arată un târg de Crăciun. Nu mai vorbim de brad, de plasticuri și de tot ce e.”, a declarat viceprimarul Cosmin Tabără.

În privința concertelor care sunt susținute de pe scena amplasată în Piața Libertății, în organizarea Casei de Cultură a Municipiului Timișoara aflată în subordinea primăriei, Cosmin Tabără consideră că sunt nepotrivite.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

„Îmi place foarte mult Mircea Baniciu, dar eu îmi imaginez seara când va cânta pe scenă și copiii merg să își cumpere un kurtos kalacs de la căsuțe. Nu își are sensul îmbinarea între sărbătoarea Crăciunului și scena de muzică, numai în România vedem așa ceva. Vorbim despre târgul de la Viena, Berlin sau de oriunde din Europa. Nu poți să faci all in. La târg de Crăciun trebuie să vorbim de colind, tradiții, dulciuri, copii, un vin fiert și despre lucruri care se întâmplă de Crăciun. Concertul trebuie să fie în altă parte.”, a explicat Tabără.

CITEȘTE ȘI: FOTO. Gardul dintre vaccinați și nevaccinați îi desparte și pe copii de Moș Crăciun

tmc 640