Amnistie fiscală într-o comună din Caraș-Severin! Nu s-au plătit niciun fel de impozite, nici măcar amenzile!

O gaură uriașă a fost descoperită în bugetul public ca urmare a faptului că administrația locală a închis ochii și a scutit, practic, zeci de firme de la plata contribuțiilor, timp de mai mulți ani. De aceeași îngăduință s-au bucurat și o mulțime de cetățeni!

Grigore Bardac, noul primar al comunei Mehadia, a dezvăluit pentru expressdebanat.ro un adevărat paradis fiscal: Sunt zeci de bunuri mobile și imobile care nu sunt supuse impozitului. Firme, sedii, utilaje nesupuse impozitului! Vorbim de societăți cu cifre de afaceri destul de mare, cu utilaje, cu sedii, și nici nu le-am găsit în baza de impozitare. Despre datorii ce să mai vorbesc?! Se ridică la 26 miliarde de lei vechi, datorii cumulate! Avem deja sume prescrise pentru care am făcut sesizări către organele statului în vederea recuperării prejudiciului. Vorbim de bugetul pe 3 ani al comunei Mehadia! Am stat pe loc 3 ani!”

Potrivit edilului-șef, au fost descoperite inclusiv amenzi date de diferite instituții ale statului firmelor sau persoanelor fizice din Mehadia, ce ar fi trebuit plătite la serviciul Primăriei, numai că acestea nu au fost înregistrate. Și, implicit, nu au fost achitate! După cinci ani apare prescripția! „Am început un proces de recuperare a sumelor datorate bugetului local, urmează în zilele următoare să semnez câteva sute de notificări către datornici. Cred că buna credință trebuie să primeze în relațiile dintre comunitate și administrația publică, iar oamenii trebuie să înțeleagă că putem trăi într-o comunitate modernă doar dacă ne plătim datoriile. Avem pretenții să avem apă, canalizare, asfalt, dar totodată trebuie să ne facem și datoria de cetățean de a ne achita obligațiile către bugetul local. Dacă avem impozite de plătit pe casă trebuie să le plătim. Cu sumele adunate de pe impozitele plătite putem rezolva un tronson de drum, de exemplu”, a mai spus primarul Bardac.

leader board 728 x 90 px