„America, venim!”, la Moldova Nouă

po 1000x100px (3)

Locuitorii orașului de pe Dunăre i-au putut revedea pe o parte din actorii mult urmăritului serial „Las Fierbinți”, însă nu la cârciuma lui Bobiță (cum erau obișnuiți), ci la New York, în cadrul peliculei „America, venim!” a regizorului Răzvan Săvescu, rulată la Casa de Cultură Moldova Nouă, cu ocazia Zilelor Culturii.

Timp de 90 de minute, spectatorii au putut urmări cum planul de acasă a cinci actori din Târgoviște nu se potrivește cu socoteala din târg (crunta realitate de care protagoniștii se lovesc în momentul în care ajung la New York pentru a susține un spectacol).

Regizorul scoate la iveală, prin intermediul comediei, situația tristă, dar adevărată, a remunerației actorilor oferită de statul român, stat pe care se presupunea că ar trebui să-l reprezinte peste ocean.

Ajunși în țara tuturor posibilităților, tinerii actori văd aici un potențial financiar mult mai mare. Și, cu gândul îmbogățirii peste noapte, aceștia cad în plasa unui compatriot de-al lor (stabilit acolo de ceva ani – Samy), care, cu mari aere de impresar, exploatează talentul românilor pentru buzunarul propriu.

1000x100 casa brutarului

Dușul cu apă rece nu întârzie s-apară în rândul protagoniștilor. Trezindu-se escrocați, aceștia reușesc, în cele din urmă, să se-ntoarcă pe meleagurile mioritice, lăsând în urmă highlife-ul american și bănetul doldora, în favoarea unei vieți liniștite, cu mai puțini bani, ce-i drept, în care dăinuie iubirea și respectul.

Lansată pe 19 septembrie 2014, comedia românească „America, venim!” a fost nominalizată, în cadrul Premiilor Gopo 2015, la categoria: cel mai bun film de debut (lungmetraj).

Nu uitați! În această seară, ora 19.00, la Casa de Cultură Moldova Nouă, porțile divertismentului vor fi deschise de nimeni alții decât: Țociu și Palade.