Amenzile forțează civilizația, la Moldova Nouă!

Întâmplările din orașul de la malul Dunării par să se desprindă, pe zi ce trece, din povestea Caracalului. Și asta pentru că, în timp ce, în plină desfășurare a campaniei „Curățenie de primăvară”, atât instituțiile publice, cele private, cât și ONG-urile caută să ecologizeze pe cât posibil mediul care-i înconjoară, alte persoane, rău intenționate sau leneșe, vin să le arate ecologiștilor că au muncit în zadar, aruncând, din nou, gunoi în stânga și-n dreapta!


De parcă ar trăi în Evul Mediu și nu în secolul XXI, darămite într-o lume civilizată. Așa s-a comportat, cu o zi în urmă, 18 martie 2019, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Boșneag, în momentul în care, cu tomberoanele de gunoi în față, acesta a decis să-și lase deșeurile menajere chiar pe trotuarul din fața Școlii Gimnaziale „Alexandru Moisi” Moldova Nouă, fără nicio remușcare a celor șapte ani de acasă și fără să-i pese de depozitarea selectivă a gunoiului.

Isprava bărbatului nu a fost trecută cu vederea de către polițiștii locali, aceștia sancționându-l contravențional cu o amendă în valoare de 1000 lei.

Cazul bărbatului sancționat de polițiști pentru nedepozitarea gunoiului menajer în recipientele de colectare selectivă trage un semnal de alarmă în rândul tuturor celor care se vor abate de la legislația în vigoare. Și, din păcate, demonstrează încă o dată că, pentru a deveni civilizați, mai întâi trebuie să plătim!