Amenzi usturătoare pentru iubitorii de animale care nu dau dovadă de responsabilitate

O serie de activități se derulează în orașul Oravița pentru eliminarea problemei câinilor fără stăpân, dar și pentru a ține o evidență a patrupedelor care sunt în grija cetățenilor.

Ținând cont că, din 2015, a intrat în vigoare Legea 258/2013, privind microciparea și sterilizarea obligatorie a câinilor de rasă cu stăpân, aceste prevederi trebuie duse la îndeplinire de către posesorii de animale, altfel, riscul unei amenzi cuprinse între 5.000-10.000 de lei va fi o chestiune inevitabilă.

De asemenea, pentru a avea o evidență a patrupedelor pe raza UAT-ului, administrația publică locală a demarat toate procedurile privind înființarea Registrului Câinilor cu Stăpân. În acest context, în perioada 1 iulie – 1 septembrie, locuitorii orașului Oravița sunt așteptați la secretariatul Primăriei pentru a declara numărul de câini pe care-i dețin, precum și pentru a face dovada vaccinării antirabice, a microcipării și a sterilizării (carnetele și buletinele de sănătate ale animalelor prind obligatorii).

Cu toate că recensământul animalelor cu stăpân se va desfășura pe tot parcursul anului curent, după data de 1 septembrie, Primăria Oravița va efectua controale, nedeclararea câinilor de către cetățenii care se îngrijesc de ei fiind sancționată conform legii.

Începe a doua campanie de sterilizare gratuită

În primele zile ale lunii iulie, 2-3 iulie, în intervalul orar 9.00-16.00, la Adăpostul de Câini din Oravița se va desfășura o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor (cu și fără stăpân), aceasta reprezentând a doua acțiune de acest gen demarată de autoritățile locale, după ce, în cadrul primei campanii, numărul animalelor sterilizate a ajuns la 150.

Autoritățile competente au început deja ridicarea câinilor nesterilizați din Zona Gării și îi roagă pe cetățeni să colaboreze la acest demers, neascunzând patrupedele și neadmonestând personalul care se ocupă de adunarea lor.

La fel ca data trecută, cel care se va ocupa de sterilizarea patrupedelor este doctorul Darius Terheș.

Pentru programări și informații suplimentare, numărul de telefon: 0773 843 835 vă stă la dispoziție!

banner 1000 x 100 hd