Locuitorii din cartierul lugojean Balta Lată reclamă faptul că zeci de caroserii auto, aflate în stare de dezmembrare, stau pe domeniul public de luni întregi, fără ca cineva să ia măsuri pentru a fi ridicate. Indignarea este cu atât mai mare cu cât scurgerile de ulei sau alte fluide auto poluează spațiile verzi, iar aceste epave sunt în orice moment un pericol iminent pentru copiii din zonă.
„Sunt o locatară din cartierul Eftimie Murgu și sunt profund nemulțumită de imaginea dezolantă a Străzii Dimitrie Cantemir, în apropiere de Cimitirul Penticostal, unde câțiva locuitori au transformat locul într-un adevărat spațiu de depozitare și dezmembrare a mașinilor ieșite din uz. Menționez că au fost făcute sesizări la Poliția Locală Lugoj, ai căror angajați au venit de câteva ori să constate situația, dar până în momentul de față nu au fost luate măsuri”, punctează Oana Ionescu.
Situația nu este singulară, iar pe raza municipiului, potrivit reprezentanților Poliției Locale, sunt cunoscute alte trei spații de depozitare a rablelor, pe străzile Timișorii, Aurel Vlaicu și Făgetului.
„Cunoaștem situația acestor mașini depozitate pentru fier vechi și săptămânal aplicăm persoanelor în cauză minimum o amendă. În luna ianuarie au primit amenzi în valoare de 8.000 de lei, iar în februarie, pentru aceleași caroserii de mașini, proprietarii au fost sancționați cu contravenții în sumă de 9.000 de lei. Ne-am adresat Consiliului Local încă din septembrie 2018, pentru mărirea minimului amenzii aplicate pentru abandonarea de caroserii, dar sumele au rămas la fel. Potrivit HCL-46/2001, amenda este de la 250 la 1.000 de lei. Totuși, aceste contravenții sunt achitate de cei sancționați. Odată cu modificarea O.G. – 2, pot plăti în termen de 15 zile jumătate din minim și, culmea, se pare că le convine această situație”, a declarat Florin Dumitru, șeful Poliției Locale Lugoj.