Amenzi de peste 300.000 de lei aplicate cărăşenilor în doar trei zile pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare

92 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 302.000 de lei, au fost aplicate de polițiștii cărășeni, weekendul trecut și în prima parte a acestei săptămâni, în cadrul unor acțiuni de amploare desfășurate pe raza localităților Oravița, Anina, Bocșa, Bozovici și comunelor arondate, majoritatea amenzilor având la bază nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare privind circulația pe drumurile publice.

Peste 100 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au verificat, sâmbătă, 4 aprilie, duminică, 5 aprilie, și marți, 7 aprilie, modul de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă, în zonele menționate.

În cadrul acțiunilor au fost constituite dispozitive de ordine și siguranță publică pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare, menținerea ordinii și liniștii publice și depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină.

Echipajele au verificat în trafic peste 180 de autovehicule și au legitimat peste 344 de persoane. Astfel, în urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 92 de sancțiuni contravenționale, 76 dintre acestea fiind date pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare privind circulația pe drumurile publice.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe raza județului Caraș-Severin, echipajele de polițiști acționând permanent în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri de ordine publică, pentru asigurarea climatului de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID-19, dar și pentru a preveni și combate fenomenul infracțional.