Amenzi de până la 10.000 de lei pentru cei care nu respectă regulile instituite în localitățile aflate în carantină

La o zi de la instituirea carantinei în 13 localități din județul Timiș, autoritățile transmit și care este cuantumul amenzilor care pot fi aplicate pentru nesupunerea la regulile impuse.

Opt comune din Timiș, respectiv 13 localități au intrat de joi dimineață în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Oamenii au fost luați prin surprindere când la intrările și ieșirile din localități au fost instituite filtre ale organelor de ordine de la ora 5 dimineața. Inițial, Prefectura Timiș anunțase intrarea în carantină de vineri, ora 00, decizia luată la nivel național pentru acele localități fiind alta.

CITEȘTE ȘI: EROAREA de la Prefectură: carantina instituită în cele 8 localități din Timiș e deja în vigoare de la ora 5. Poliția anunță rutele ocolitoare

Jandarmeria anunță că nerespectarea măsurilor impuse în carantină va fi sancționate conform Legii 55/2020.

„Menționăm că în conformitate cu legislația în vigoare sancțiunile sunt cuprinse între 500 și 10.000 de lei. Reamintim cetățenilor că declarația pe proprie răspundere o punem la dispoziție atât pe paginile de Facebook (Instituția Prefectului Județul Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș și Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara), cât și pe paginile de Internet ale instituțiilor menționate, tipizatul pentru declarația pe proprie răspundere care se poate prezenta atât tipărită cât și scrisă de mână”, se arată în comunicatul Jandameriei Timiș.

CITEȘTE ȘI: MODEL: Declarația pe proprie răspundere, documentul necesar pentru a ieși din localitățile timișene, aflate în carantină