Amenzi de 16.000 de lei pentru cei care nu au contracte cu operatori de salubritate. Primarul se laudă că rezolvă sesizările cu Facebook

Primarul Nicolae Robu vrea să determine toți cetățenii cu domiciliul în Timișoara să își asume contracte cu operatori de salubritate, astfel încât să nu mai existe rampe clandestine de gunoi. În acest sens, toți cei în culpă primesc „vizitele” Poliției Locale și dacă nu se conformează în trei zile, vor fi amendați. 

Unele sancțiuni s-au dat deja. Este vorba de sancțiuni în valoare totală de 16.000 de lei, de la 500 de lei la 2.500 de lei fiecare. Practic, cei care nu au contracte, au termen de trei zile, solicitat de primar, care a descoperit 997 de imobile fără contracte cu un operator de salubritate. „Le-am cerut de la Poliția Locală să îi atenționeze, iar apoi, după trei zile, să îi amendeze. Nu trecem direct la amenzi”, a spus Robu, care a și citit în conferința de presă transmisă pe Facebook o veritabilă listă a rușinii, cu numele celor amendați, persoane fizice, PFA-uri sau firme.

Altfel, edilul e mândru că timișorenii fac sesizări pe pagina de Facebook deschisă de el în acest sens. Robu spune că 89 din 92 de locații cu probleme au avut deja problema rezolvată în ultimele zile. „Eu am creat această pagină de Facebook, un consilier de-al meu le centralizează, le transmite city-managerului, care are relație cu ADID și Retim, iar după intervenție, Retim ne informează ce a rezolvat din listă”, a explicat Robu tot „procesul” de rezolvare a problemei gunoiului.