Amendamentele lui Rujan au devenit lege! Ședințe gratuite de kinetoterapie pentru persoanele cu dizabilități!

rujan dumitru
untitled design set 970x90 px

Liberalul Dumitru Rujan și-a convins colegii din Parlament, iar președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se vor deconta terapiile pentru persoanele cu dizabilităţi! 

În chiar primele zile ale lui 2023, Președintele României a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind susținerea procesului de dezinstituționalizare a persoanelor adulte cu dizabilități şi aplicarea unor măsuri de accelerare a acestuia şi de prevenire a instituționalizării, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. „Legea respectivă cuprinde și amendamentele pe care le-am depus alături de colega mea Mara Calista, prin care oferim ajutorul necesar grupurilor vulnerabile formate din persoane cu dizabilităţi (autism, sindrom Down, afecţiuni locomotorii sau alte afecţiuni) pentru a le creşte calitatea vieţii şi parcursul pe care îl fac în vederea recuperării.”, a explicat deputatul PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan.

Odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, se vor deconta sesiunile de kinetoterapie, 12 sesiuni anuale pentru persoanele cu handicap grav şi 6 sesiuni pe an pentru persoanele cu handicap accentuat. Sesiuni de kinetoterapie care nu sunt deloc ieftine.

„Venim cu măsuri concrete, cu sprijin financiar pentru cei care au nevoie de asta. Și pe viitor voi susţine măsurile prin care vom creşte nivelul de trai al persoanelor cu dizabilităţi.”, a conchis parlamentarul cărășean.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/