Amendă uriașă pentru Primăria neamțului Fritz!

fritz dominic

Primăria Timișoara s-a ales cu o amendă uriașă, în valoare de 200.000 lei. Sancțiunea a fost aplicată de Garda de Mediu Timiș, pe motiv că instituția nu are un registru local al spațiilor verzi. Pe de altă parte, municipalitatea timișoreană anunță că va contesta amenda.

Garda de Mediu Timiș a informat, în această dimineață, că o echipă de comisari din cadrul instituției a realizat un control tematic, în perioada 20 – 23 septembrie, cu scopul de a verifica dacă se respectă legislația de mediu din domeniul spațiilor verzi pe raza Timișoarei.

Astfel, Garda de Mediu Timiș a constatat că Primăria Timișoara nu deține registrul local al spațiilor verzi, așa cum prevede legislația, drept pentru care instituția a fost amendată cu 200.000 lei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Pe de altă parte, Primăria Timișoara anunță că va contesta sancțiunea uriașă pe care a primit-o și a semnalat faptul că orașul nu a avut niciodată un astfel de registru al spațiilor verzi.

Anul trecut, Garda de Mediu a efectuat primul control pe această temă la Primăria Timișoara și a dat doar un avertisment, deși orașul nu a avut niciodată un Registru al spațiilor verzi, acest lucru fiind obligatoriu din 2007. În ultimii 13 ani a existat doar un cadastru verde care respecta o parte din normele prevăzute în Legea 24/2007 cu modificările și completările ulterioare, dar nu era un registru propriu-zis și nici nu cartografia toată suprafața verde. Din păcate, fosta Direcție de Mediu și fosta ei conducere nu au reușit mai mult, iar singura sancțiune, până în prezent, dată de Garda de Mediu – și aia la insistențele societății civile – a fost un avertisment. Vom contesta această amendă doarece noua administrație este singura care a făcut pași concreți în redactarea unui caiet de sarcini pentru scoaterea la licitație a unui Registru al spațiilor verzi corect întocmit. Mai avem nevoie doar de un aviz de la București pentru finalizarea acestui proces, aviz care a fost solicitat în repetate rânduri de noi”, ne-au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/