Amendă pentru persoanele decedate care figurau pe listele de alegători!

Incidentul a avut loc în comuna Ciuchici, unde Autoritatea Electorală Permanentă, deși și-a anunțat din timp controlul, a găsit nereguli în Registrul Electronic.

Vina i-a aparținut secretarului primăriei, care din delăsare și nepăsare a uitat să șteargă persoanele care decedaseră recent, de pe lista cu alegători. „De la data anunțată că va veni controlul au murit două persoane, pe care secretarul nu le-a șters, deși trebuia să facă acest lucru în ziua decesului. Secretarul a operat schimbarea, totuși, dar în ziua inspecției Autorității. A fost prea târziu și a fost amendat cu 1.500 de lei”, a declarat Ion Orbulescu, primarul comunei Ciuchici, pentru Express de Banat.

De altfel, Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat, în luna aprilie 2015, un număr de 443 de acțiuni de control la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral.

În urma acestora au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale, 40 dintre acestea concretizându-se prin amenzi în cuantum total de 40.500 lei, iar 94 prin avertismente.

În urma controalelor efectuate, Filiala Vest a Autorității Electorale Permanente a aplicat un număr de 5 sancțiuni contravenționale: o amendă în cuantum de 1.500 lei și 4 avertismente pentru nerespectarea Legii.