Amenajarea corectă a dormitorului: știi cum să o faci?

Kitthanes / Shutterstock.com
1000x100 (5)

Nu vă simțiți suficient de odihnit dimineața? Poate pur și simplu nu aveți configurația potrivită. Vă oferim câteva sfaturi practice despre cum puteți crea o atmosferă calmă și liniștită în dormitor.

Dormitorul ar trebui să fie, în primul rând, un loc de odihnă. Așadar, s-ar putea să credeți că mobilierul din dormitor nu contează atât de mult când, oricum, în cea mai mare parte a timpului dormiți. Dar acest lucru nu este în întregime adevărat. Mai mult, o amenajare necorespunzătoare vă poate influența starea de spirit într-un mod negativ.

Patul și poziționarea acestuia contează

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Faptul că nu merită să te zgârcești atunci când achiziționezi patul este de la sine înțeles. Nimeni nu vrea un pat șubred care să scârțâie la fiecare mișcare. Acest lucru presupune, desigur și o saltea de calitate care să nu vă provoace dureri de spate. Dar asta nu este tot. Poziționarea patului joacă, de asemenea, un rol important în ceea ce privește calitatea somnului. Patul trebuie poziționat central astfel încât să poată fi accesat din ambele părți. Vă recomandăm să nu îl plasați direct sub o fereastră și nici să nu îl poziționați către ușa de la intrare. De asemenea, mulți oameni consideră că este inconfortabil să își vadă reflexia în oglindă atunci când stau în pat. Așadar, puneți oglinzile mai departe de zona de dormit.

SFAT: Vreți să schimbați aspectul patului vostru rapid și ieftin? Alegeți o lenjerie de pat în funcție de starea voastră de spirit. Acest lucru are un impact major asupra modului în care vă simțiți în dormitor și asupra confortului dumneavoastră.

stylish,room,interior,with,big,comfortable,bed

Sursa de imagine: New Africa / Shutterstock.com

Păstrați-vă dormitorul doar pentru a dormi

Evitați încărcarea spațiului cu piese de mobilier inutile, optați pentru un stil curat, simplu și aerisit. Pentru a câștiga spațiu suplimentar de depozitare, vă recomandăm să alegeți un pat cu sertare dedesubt în care să încapă confortabil hainele de sezon, de exemplu.

Apartamentele mici și garsonierele nu vă oferă prea multe opțiuni. Totuși, încercați să separați cel puțin vizual zona de dormit de cea de locuit. Separatoarele de cameră, cum ar fi, paravanele, rafturile sau bibliotecile vă pot ajuta să faceți acest lucru.

Nu uitați de iluminat

Nu vă bazați doar pe un singur corp de iluminat, montat în centrul tavanului. Dacă obișnuiți să citiți seara înainte de a vă culca, veți aprecia o lampă mică chiar lângă pat. De asemenea, o iluminare bună poate face ca o încăpere să pară mai aerisită. Dar țineți cont de faptul că lumina albă împiedică producerea de melatonină, care este esențială pentru un somn bun. Prin urmare, alegeți doar lumină caldă pentru dormitorul dvs., ideal ar fi și un întrerupător cu variator de intensitate care să faciliteze crearea unei atmosfere intime.

cozy,room,interior,with,comfortable,bed.,modern,house,design

Sursa de imagine: Africa Studio / Shutterstock.com

Ce culori și decorațiuni sunt potrivite pentru dormitor?

Culorile deschise și pământii au un efect armonios și vor ajuta la calmarea minții și la pregătirea pentru somn. Astfel de culori sunt potrivite pentru pereți și pentru lenjeria de pat. Asigurați-vă că evitați culorile strălucitoare, cum ar fi portocaliul, roșul agresiv și culorile prea închise la culoare. Dacă nu doriți să renunțați la culorile închise, păstrați-le într-o mică măsură sub formă de decorațiuni. Plantele naturale și tablourile care evocă o energie pozitivă sunt, de asemenea, bune ca decorațiuni pentru dormitor. În plus, plantele ajută și la purificarea aerului.

bedroom,and,modern,loft,style.,cozy,white,and,gray,room,minimalist

Sursa de imagine: LEKSTOCK 3D / Shutterstock.com

Ce lucruri ar trebui evitate în dormitor?

În special, aparatele electronice, fie că este vorba de un televizor sau de un computer, nu au ce căuta în dormitor. Chiar dacă vă simțiți bine când adormiți în timp ce vizionați un film, cu siguranță nu contribuie la calitatea somnului dumneavoastră. Dacă aveți un birou și un dormitor în aceeași încăpere, vă recomandăm să separați aceste două zone cu un paravan.

Nici un tablou greu deasupra patului sau rafturile masive nu te vor ajuta să dormi bine. De asemenea, nu faceți din dormitorul dvs. o zonă de depozitare pentru lucrurile pe care le veți pune deoparte “după aceea”. O masă de călcat desfăcută și o grămadă de rufe necălcate care îți amintește de ceea ce va urma mâine nu va oferi nimănui un somn odihnitor. Pe de altă parte, ordinea și curățenia au cel mai mare efect asupra liniștii sufletești.

banner 970 x 250