Ambulanţa pentru Monumente Banat, în finala Galei Naționale a Voluntarilor! Merită să o votaţi!

Ambulanţa pentru Monumente Banat, cea care a intervenit anul acesta salvator la „Moara îndărătnică de la perete” din complexul de mori de apă de la Eftimie Murgu, s-a calificat în finala Galei Naționale a Voluntarilor.

Echipa Ambulanţei pentru Monumente Banat (AMB) candidează, în cadrul aceleiaşi competiții, pentru premiul de popularitate. Proiectul AMB, bazat pe voluntariat, poate fi votat aici http://galavoluntarilor.ro/detalii_finalist/539, până pe data de 12 decembrie 2018.

Ambulanţa a intervenit anul acesta nu doar la complexul mulinologic, unic în Europa, de la Rudăria (Eftimie Murgu), ci şi la Cula de la Banloc, aflată la 50 km de Timişoara, şi la biserica de lemn de la Jupâneşti-Timiş.

Deşi înfiinţată abia anul acesta, fiind un proiect finanţat din Timbrul de Arhitectură de către Ordinul Arhitecţilor din România, AMB este un lăstar al Ambulanţei pentru Monumente care face intervenţii de urgenţă pentru salvarea de monumente din Transilvania şi care-şi propune să se extindă gradual la nivelul întregii ţări. Proiectul este coordonat de către Asociaţia pentru Patrimoniu Activ- PACT în parteneriat cu Asociaţia Monumentum, cea care a dat naştere acestui proiect în Transilvania, Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Timişoara, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură Caraş-Severin.