Ambruș rupe din PNL Timiș și înființează Platforma Liberal Conservatoare

ecehipa ambrus
banner publicitar

Consilierul local de Timișoara Raul Ambruș, recent exclus din rândurile PNL Timiș, înființează Platforma Liberal Conservatoare Timiș și anunță că a fost stabilit grupul membrilor fondatori.

În câteva zile, spune Raul Ambruș, se vor definitiva procedurile de înființare ale noii platforme pe care o prezidează.

„Inițiativa Platformei a aparținut sutelor de membri ai PNL care m-au susținut în alegerile din 3 iulie și care nu se regăsesc în partidul condus de Alin Nica și Dănuț Groza. Până acum am reușit să definitivăm forma juridică a Platformei, am depus actele pentru înființare și am avut zeci de întâlniri cu liberali dornici să se alăture proiectului, de la primari la consilieri locali și simpli simpatizanți. Lucrăm la programul politic și administrativ, la obiectivele pe care ni le propunem și am conturat grupul membrilor fondatori, care sunt liberali autentici și care de-a lungul întregii lor activități s-au dedicat în totalitate liberalismului. Iată că vremurile pe care le trăim i-au determinat pe patru dintre fondatorii PNL Timiș, membri din ianuarie ‘90, să mi se alăture în noul proiect politic.”, a anunțat Raul Ambruș.

Din acest grup cu membrii fondatori ai Platformei Liberal Conservatoare Timiș fac parte Vinu Giumanca, Ion Rila, Nicolae Cocean și Cantemir Pîrva.

Vă reamintim, Raul Ambruș a fost exclus din PNL Timiș în urma unui vot secret al conducerii filialei, la începutul lunii noiembrie. Lui i s-a reproșat scandalul provocat la alegerile interne de la PNL Timișoara din 3 iulie, unde a candidat la șefia organizației, apoi faptul că a votat împotriva propriului grup politic în CL Timișoara la proiectul de hotărâre care viza majorarea taxelor și impozitelor pentru anul viitor. Raul Ambruș este și consilier local, iar potrivit legii, ar trebui să își piardă mandatul.