Ambrozia dă batăi de cap administraţiei din Sânandrei. Ce măsuri se iau?

Ambrozia este o problemă pentru care încă se caută rezolvare la Sânandrei. Mulţi locuitori sunt alergici şi au făcut numeroase sesizări Primăriei spre a găsi o rezolvare şi a preveni repercusiunile în starea de sănătate a cetăţenilor pe care le poate produce planta.

Claudiu Coman a afirmat că prima cosire s-a făcut deja şi că va avea loc și al doilea proces de îndepărtare a ambroziei. Acesta continuă şi spune că se va tăia de câte ori va fi nevoie pentru a nu mai crea neplăceri oamenilor.

,,Am făcut deja prima cosire pe domeniul public, atât la Sânandrei, cât şi la Carani, iar de mâine se începe a doua cosire. Tot ce am prins în intersecţii, în şanţuri, am pus totul la pâmânt. Practic, prin acest demers scăpăm şi de ambrozie şi dăm o ţinută străzilor, care nu au arătat niciodată ca până acum. Îmi doresc ca şi în anii următori acest demers să continue şi să pot să realizez această curăţenie pe domeniul public. Avem foarte mari probleme din acest punct de vedere, foarte multe reclamaţii din cauza acestei plante, oameni care nu pot să respire, alergici şi care nu pot să iasă din casă din cauza acestei probleme. Sunt unii care pleacă în concediu în perioada în care ambrozia ajunge la maturitate şi elimină polenul”, a afirmat Claudiu Coman, primarul comunei Sânandrei.

În urmă cu mai multe săptămâni, primarii din Timiş au fost invitaţi la Consiliul Judeţean unde, alături de reprezentanţi ai Universităţii de Știinte Agricole și Medicină Veterinaraă, DSP şi Mediu au avut loc discuţii pe această temă şi li s-au sugerat modalităţi de combatere a acestei plante, ţinând cont de faptul că fenomenul a scăpat de sub control şi ridică tot mai multe probleme în întreaga Europă.

,,După mai multe discuţii libere s-a hotărât în unanimitate asupra a două aspecte. O informare corectă pe care fiecare primar să o realizeze în localitatea lui, despre cum arată această plantă, ţinând cont că foarte puţini o recunosc şi ştiu cum este ambrozia. Apoi, rectorul Universitatii de la Agronomie ne-a îndrumat spre două proceduri de combatere a ambroziei pe domeniul public. Una ar fi erbicidarea, iar celălalt ar fi cosirea domeniului public, care să se facă de două, trei ori pe an”, a mai spus primarul.

Deşi recomandările au fost pentru două cosiri pe an, primarul Claudiu Coman a afirmat că va face patru acţiuni anuale de îndepăratare a acestei plante. Una deja a avut loc, următoarea va fi săptămâna aceasta, iar în lunile iulie şi august vor avea loc alte două acţiuni de cosire a ambroziei.

 


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/